Българинът Никола Цолов още по-близо до F1, става част от академията на „Алпин“

0903
2022

Никола Цолов, най-перспективният млад пилот на България, изкачи пореден връх в своята кариера като от днес вече е официално част от „Алпин“ и академията им за развитие на млади таланти по пътя към Формула 1.  Младата надежда е и първият българин, който успява да достигне такова международно признание, което спокойно можем да наречем историческо за българския моторен спорт.

Българският лъв, както е наричан Цолов, впечатли не само България, но и света на моторните спортове с добрите си класирания през последните няколко сезона, и най-логичната стъпка за развитието на неговата кариера е шампионатът Формула 4. През 2022 Никола ще се бори за титлата в испанския шампионат (първата стъпка към Формула 1) с опитния отбор на „Кампос“, в който Фернандо Алонсо започва също своята кариера.

Добрите новини за Цолов не спират дотук – двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо представи Никола като част от новосформирания екип за менажиране на млади таланти.

„Изключително съм развълнуван, че имам тази възможност да бъда толкова близо до света на Формула 1 и да се уча от най-добрите! Зимната подготовка премина изключително добре и новата Формула 4 болид е страхотна за каране. Да мога да започна сезона с подкрепата на „Алпин“ и екипа на А14 е сбъдната мечта за мен. Изключително съм благодарен на всички, които повярваха и вярват в мен! Ще дам всичко от себе си, за да спечелим титлата във Формула 4 тази година, както и да засвидетелствам гласуваното доверие!“, сподели Цолов.

Младият талант се подготвя усилено за предстоящия сезон, като дори в момента е в максимална близост до отбора си край Валенсия.

Подготовката на Никола продължава с oфициалните тестове за F4 до края на април, когато е и стартът на сезона на шампионата, който ще се проведе на пистата Портимао в Португалия на 30 април и 1 май.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин