Бъдещото BMW iNext: почти изцяло автономно


5
дек.
2017

С PROJECT i (i3 и i8) BMW пое риск през 2010 г. – и плати висока цена: баварците не спечелиха пари с електрическата си подмарка. Въпреки това обаче дългосрочното бъдеще на BMW е електрическо. Но то е също така безкарбоново, не толкова комплексно – и преди всичко по-шикозно. Преходна роля ще играят вече готовите Plug-in хибриди, които с помощта на 48-волтова бордова мрежа комбинират електрическа мощност до 100 кВт с електрически пробег до 100 километра. Електрическото бъдеще на BMW ще започне през 2021 г. на по-широк фронт с iNext. Тук можете да прочетете кои модели в кои класове ще включва електрическата офанзива на баварците.

Тук всичко се върти около автономното шофиране. Първоначално само в региони, в които законодателят позволява това. Когато преносът на данни в реално време бъде абсолютно гарантиран, спирачките и управлението бъдат двойно подсигурени, а системата от високотехнологични сензори с над 30 компонента е на разположение, пилотът на iNext ще може да си позволи да дремне по време на пътуване.

Още по темата

Card image cap
Аudi разширява гамата на Q

16
ное.
2015

Който иска да печели пари, трябва да произвежда кросоувъри и SUV! Досега Audi предлагаха само Q3, Q5 и Q7. Но това ще се промени. През следващата година се очаква Q2, а скоро след това и купе. До 2019 година семейството на Q ще има 9 члена

Card image cap
Zagato IsoRivolta Vision Gran Turismo: виртуалният става реален

28
окт.
2017

Малко късметлии ще могат да карат IsoRivolta в истинския живот

Card image cap
Bentley готви PUV Coupé!

1
апр.
2016

За момента Bentayga жъне страхотен успех, а сега Bentley иска да го удвои. Британците споделиха, че ще правят „бейби” Bentayga под името Bermuda – която ще бъде от клас Personal Utility Vehicles (PUV)

Card image cap

В последния брой:

Архив >