Бъдещи класики: Mercedes SLS AMG

1004
2022

Звездите на утрешния ден: кой автомобил ще бъде желан олдтаймер след 20 години? Ще ви представим 15 отчасти спортни модела, които със сигурност ще бъдат сред бъдещите класики!

Кой автомобил от последното десетилетие ще бъде класика след 20 години? Вероятно такъв няма да бъде модел от голяма серия с малък двигател.  

Представените от нас автомобили за коли-мечти, но повечето са постижими – с изключение на обектите на спекулации като Mercedes SLS AMG, който съществува в хомеопатични бройки (около 5000 бройки) , така че нерядко употребяваните модели струват повече от новите версии от наше време.

15-те най-важни автомобилни класики

Бъдещите класики като BMW i3, новата „костенурка” VW Beetle Cabrio или симпатичното и пригодено за офроуд Suzuki Jimny са толкова изгодни, че сега доста хора биха могли да се възползват и да си осигурят добре запазен екземпляр и да го паркират за по-късен етап в някой сух гараж. i3 обаче трябва редовно да бъде зареждан!

Така, че чакайте дълго! При тези 15 автомобила от изминалите 15 години сме абсолютно сигурни: те ще станат класики!

Mercedes SLS AMG

С гените на автомобилната мечта 300 SL: през 2009 г. Mercedes вкарва 300 SL (W 198) в 21-ви век. Статусът на класика бе осигурен по този начин за притежаващия  571 к.с. болид Mercedes SLS AMG. С крилатите врати и широката предна решетка дизайнът му цитира модела от 50-те години. Под капака работи 6,2-литров V8-атмосферен двигател. Максималната скорост е 300 км/ч. Гените на 300 SL продължават да живеят в SLS AMG. В днешно време употребяваните екземпляри са с невероятно високи цени.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин