Бъдещи автомобилни класики: Volvo

0802
2022

По улиците се движат много йънгтаймери, но малко от тези модели имат потенциала да се превърнат в класики. Кой са те? Предлагаме ви избор на автомобили от последните 20 години, които смятаме, че ще бъдат бъдещи класики!

Много автомобили от 90-те години и ранните 2000-те години са част от уличното движение. В Германия например колите на възраст между 15 и 29 години например са около 9 милиона. Те са в две категории: употребявани автомобили, които все още се движат и са сравнително изгодни, както и йънгтаймери, разпознати от колекционери като специални модели и карани най-често само през свободното време. Единствено представителите на последната категории имат шанс да не бъдат амортизирани в ежедневието и да узреят като класики.

При покупката на йънгтаймер основна роля играят най-вече емоциите. Касае за критерии като външност, имидж, мощност, Рано или късно обаче важни се оказват и надеждността и пригодеността за всекидневието. Избрахме за вас списък с йънгтаймери, които са препоръчителни като бъдещи класики:

Volvo C30 (2006 до 2012 г.): Тъй като бе завръщането на шведите в компактния клас. Тъй като задният му капак приличаше много на този на „ковчега на Снежанка“ P 1800 ES. И тъй като даде на Ford Focus ST и RS мощния си 5-цилиндров мотор.

Volvo V70 (1996 до 2000 г.): Тъй като този „швед” обединява 5-цилиндров двигател с практичната полза на едно комби. При подходящи грижи целият автомобил е солиден както и двигателите.

Volvo C70 (1997 до 2002 г.): Тъй като ужасяващо високата цена още от самото началото означаваше, че автомобилът ще се среща рядко. И тъй като дизайнът доказва, че едно Volvo не трябва непременно да изглежда като къща на колела.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин