Новини » Светът на Фолксваген » Класика » Бъдещи автомобилни класики: Volkswagen

Бъдещи автомобилни класики: Volkswagen

0802
2022

По улиците се движат много йънгтаймери, но малко от тези модели имат потенциала да се превърнат в класики. Кой са те? Предлагаме ви избор на автомобили от последните 20 години, които смятаме, че ще бъдат бъдещи класики!

Много автомобили от 90-те години и ранните 2000-те години са част от уличното движение. В Германия например колите на възраст между 15 и 29 години например са около 9 милиона. Те са в две категории: употребявани автомобили, които все още се движат и са сравнително изгодни, както и йънгтаймери, разпознати от колекционери като специални модели и карани най-често само през свободното време. Единствено представителите на последната категории имат шанс да не бъдат амортизирани в ежедневието и да узреят като класики.

При покупката на йънгтаймер основна роля играят най-вече емоциите. Касае за критерии като външност, имидж, мощност, Рано или късно обаче важни се оказват и надеждността и пригодеността за всекидневието. Избрахме за вас списък с йънгтаймери, които са препоръчителни като бъдещи класики:

VW New Beetle Cabrio (2003 до 2010 г.): Тъй като е като исторически оригинал – символ на спокойното, семпло и непринудено каране под открито небе. И тъй като автомобилите, които се възприемат като „сладки”, винаги стават класики.

VW Golf 4 R32 (2002 до 2004 г.): Тъй като придава емоционален завършек на солидния, надежден, но същевременно и семпъл VW Golf 4. И тъй като се управлява като рали автомобил. А също и защото умее да „реве” гръмогласно при натоварване.

VW Passat W8 (2001 до 2004 г.): Тъй като 12 цилиндъра под капака на седан от среден клас са много секси. След това тази комбинация не се появява никога повече. А тогава се предлага дори и W8 комби Variant!

VW Phaeton (2002 до 2016 г.): Тъй като е прародителят на всички луксозни модели на Volkswagen – или пък е най-сладкото изкушение на грандоманията от Волфсбург.

VW T4 California (1990 до 2003 г.): Защото просто не ви трябва повече, отколкото имате на борда на едно Bulli. И тъй като всички микробуси, на които пише California, са култови.

Още по темата

ƒ