Бъдещи автомобилни класики: Range Rover Mark 3!

1001
2022

По улиците се движат много йънгтаймери, но малко от тези модели имат потенциала да се превърнат в класики. Кой са те? Предлагаме ви избор на автомобили от последните 20 години, които смятаме, че ще бъдат бъдещи класики!

Много автомобили от 90-те години и ранните 2000-те години са част от уличното движение. В Германия например колите на възраст между 15 и 29 години например са около 9 милиона. Те са в две категории: употребявани автомобили, които все още се движат и са сравнително изгодни, както и йънгтаймери, разпознати от колекционери като специални модели и карани най-често само през свободното време. Единствено представителите на последната категории имат шанс да не бъдат амортизирани в ежедневието и да узреят като класики.

При покупката на йънгтаймер основна роля играят най-вече емоциите. Касае за критерии като външност, имидж, мощност, Рано или късно обаче важни се оказват и надеждността и пригодеността за всекидневието. Избрахме за вас списък с йънгтаймери, които са препоръчителни като бъдещи класики:

Range Rover Mark 3: техника на BMW в благородни британски одежди

Годината е 2002: след 50 години две поколения Range Rover най-после се появява нещо ново – и по-голямо: с дължина 4,97 метра и височина от 1,98 метра моделът предизвиква респект, но се оказва и предизвикателство за гаража. Купувачите трябва да знаят, че този Ranger е разработен от BMW, но след това с цялата марка Land Rover става собственост на Ford.

До 2005 г. се монтират един V8-бензинов агрегат, както и един R6-дизелов мотор на BMW. След това под капака има двигатели на Jaguar (бензинов), респективно на Ford/PSA – а стремежът към икономия води до това, че много от частите не издържат дълго. Известна в това отношение е кормилната колона: невралгичните точки са чупливата пластмаса, а смяната в сервиза струва 4000 лв.! Затова е по-добре да се насочите към модел, по-ранно производство. Тук цените стартират от около 20 000 лв., но пробегът е над 100 000 км.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин