Бъдещи автомобилни класики: Honda

0202
2022

По улиците се движат много йънгтаймери, но малко от тези модели имат потенциала да се превърнат в класики. Кой са те? Предлагаме ви избор на автомобили от последните 20 години, които смятаме, че ще бъдат бъдещи класики!

Много автомобили от 90-те години и ранните 2000-те години са част от уличното движение. В Германия например колите на възраст между 15 и 29 години например са около 9 милиона. Те са в две категории: употребявани автомобили, които все още се движат и са сравнително изгодни, както и йънгтаймери, разпознати от колекционери като специални модели и карани най-често само през свободното време. Единствено представителите на последната категории имат шанс да не бъдат амортизирани в ежедневието и да узреят като класики.

При покупката на йънгтаймер основна роля играят най-вече емоциите. Касае за критерии като външност, имидж, мощност, Рано или късно обаче важни се оказват и надеждността и пригодеността за всекидневието. Избрахме за вас списък с йънгтаймери, които са препоръчителни като бъдещи класики:

Honda NSX (1990 до 2005 г.): Тъй като носи духа на Айртон Сена в алуминиевата си каросерия. Трикратният световен шампион във Формула 1 помага при настройката на окачването на японския автомобил. Майсторското творение на Honda е най-подценяващият суперспортист на 90-те години.

Honda Element (2002 до 2011 г.): Тъй като познавачите на тема Щатите правят точно това, което от Honda проспаха: да внасят в Европа този оригинален сувенир от отвън океана.

Honda S2000 (1999 до 2009 г.): Тъй като ни дава възможност да преживеем на живо това, за което ще мечтаем през 2030 г.: двигател, който се развърта до 10 000 оборота в минута.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин