Бъдещи автомобилни класики: Citroen и DS


22
ян.
2022

По улиците се движат много йънгтаймери, но малко от тези модели имат потенциала да се превърнат в класики. Кой са те? Предлагаме ви избор на автомобили от последните 20 години, които смятаме, че ще бъдат бъдещи класики!

Много автомобили от 90-те години и ранните 2000-те години са част от уличното движение. В Германия например колите на възраст между 15 и 29 години например са около 9 милиона. Те са в две категории: употребявани автомобили, които все още се движат и са сравнително изгодни, както и йънгтаймери, разпознати от колекционери като специални модели и карани най-често само през свободното време. Единствено представителите на последната категории имат шанс да не бъдат амортизирани в ежедневието и да узреят като класики.

При покупката на йънгтаймер основна роля играят най-вече емоциите. Касае за критерии като външност, имидж, мощност, Рано или късно обаче важни се оказват и надеждността и пригодеността за всекидневието. Избрахме за вас списък с йънгтаймери, които са препоръчителни като бъдещи класики:

Citroën C3 Pluriel (2003 до 2010): Тъй като по някое време ще разгледате ръководството за употреба и ще видите, че покривът може да се демонтира. Това прави кабрио-пикап-седана достатъчно странен, за да постигне култов статус като истинска класика на Citroën.

Citroën C6 (2005 до 2013): Тъй като този хидропневматичен уникат е толкова различен. Макар и неговите дизайнери малко да са се престарали.

DS 5 (от 2011 г.): Тъй като притежава дизайн, който е впечатляващ микс от ван, комби и зимна градина (по отношение на прозорците). Силен характер, който определено ще се помни.

Още по темата