Бъдещето на кормилното управление – без физическа връзка между волана и колелата

2808
2023

Кабелните системи за кормилно управление, каквито разработва Bosch, елиминират физическата връзка между волана и колелата на автомобила. Разкриват се нови възможности за редизайн на автомобилния интериор. Особено в епохата на автоматизирано шофиране тази технология позволява нови концепции на кокпита, при които воланът може да бъде свален или прибран. Освен това, приложенията за кабелно кормилно управление са база за нови функции за безопасност в контрола на автомобилната динамика. Бош системно развива тази технология, като целта му е до средата на десетилетието да пусне системите за кабелно кормилно управление на пазара.  

Най-новото поколение на електронна програма за стабилност на Bosch (ESP®) е ключов компонент на модерните спирачни системи. В комбинация с електромеханичния спирачен усилвател iBooster тя предоставя необходимото осигуряване на спирачната система по време на автоматизирано шофиране, динамично натрупване на спирачно налягане за автоматично аварийно спиране и ефективна рекуперация на спирачната енергия в хибридите и електромобилите. Vehicle Dynamics Control 2.0 – Контрол на автомобилната динамика е новата централна система за контрол на ESP®. Тя предвижда поведението на автомобила на базата на данните от сензорите и се намесва проактивно.

Смарт софтуерът въвежда нови и нови функции за повече ефективност, безопасност и комфорт на автомобилите.  Този тренд влияе не само върху разработката и употребата на продуктите, но и върху начина, по който хората изживяват мобилността. Раждат се и нови бизнес модели и методи за колаборация.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин