AUTO BILD България / БФАС награди най-добрите на церемония в НИМ (ГАЛЕРИЯ)

БФАС награди най-добрите на церемония в НИМ (ГАЛЕРИЯ)


17
дек.
2016

Най-добрите състезатели и отбори през сезона получиха своите отличия по време на церемония по връчване на наградите на Българската федерация по автомобилен спорт. Родната централа избра за място на събитието Националния исторически музей като символ на това, че призьорите са тези, които са написали поредната страница на спортa през 2016 година.

Състезатели, навигатори и отбори в 10 дисциплини взеха напълно заслужено над 230 купи, връчени им от председателя Владимир Илиев, членове на УС и официални гости. Бяха отличени ветерани, получили титлата „Почетен член на БФАС“, както и държавни и общински институции, спонсори и журналисти.

В две от дисциплините – „Рали спринт“ и „Шампионат за хора с увреждания“, за първи път имаше годишно класиране. Станислав Владимиров получи наградата „Торор Славов“ за млад рали състезател с автомобил с един двигателен мост, а Виторио Попов бе отличен за дебюта си в същата дисциплина. В нея през 2016 година триумфира екипажът Пламен Стайков – Давид Кварацхелия, които оставиха след себе си Йордан Атанасов-Ангел Башкехайов (карал и с Янаки Янакиев) и Дилян Станков-Младен Карчев.

Драмата в дисциплината „Затворен маршрут“ и по-точно в клас „Макси“ пък бе буквално до последния старт, в който Пламен Камбуров, Илия Царски и Константин Маршавелов имаха реален шанс за титлата, която в крайна сметка бе спечелена от Камбуров, следван от Царски и Маршавелов. Силен беше сезонът и за участниците в „Планинско изкачване“, които в края на годината излъчиха и национален отбор за участие на Мастърс състезанието на ФИА в Чехия.

Своите награди получиха и участниците в дисциплините „Драг“, „Ендурънс“, „Раликрос“, „Автокрос“ и „Крос-кънтри“. В края на церемонията своите трофеи взеха и най-добрите в експерименталното първо издание на Източноевропейския Баха шампионат.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин