Бусът на Brabus за 600 000 лева

1508
2019

Луксозните бусове понякога се оказват по-комфортни от лимузините, защото могат да бъдат превърнати в офиси на колела. Дали обаче си струва да инвестираме в нещо подобно повече пари, отколкото в спортен автомобил?

Явно за клиентите на Brabus отговорът е „да“ – иначе нямаше да създадат Mercedes V-класа, струваща 296 395 евро или около 600 000 лева. Горе-долу същата сума струва и Porsche 911 GT2 RS. При това бусът на германската тунинг компания далеч не е толкова потентен. За задвижването се грижи 4-цилиндров дизел, „напомпан“ до 235 к.с. – достатъчни за ускорение от 0 до 100 км/ч в рамките на 8,8 сек и за максимална скорост 210 км/ч.

Но кои са нещата, заради които хората от Brabus се осмеляват да искат толкова солена надценка спрямо стойността на серийния модел? Да започнем с външния тунинг пакет, включващ предна маска, спойлери, добавка за задната броня и нови емблеми. Поставени са и нови 19-цолови джанти.

Разбира се, при подобен тип машини най-интересното е в интериора. Тук ни посрещат фини отопляеми и вентилирани кожени седалки с черни шевове, масажна функция и памет, затоплящи и охлаждащи стойки за напитики в страничните панели и централната конзола, подлакътници с електрическа настройка, светлини за четене към всяко от креслата, многобройни USB-портове, 21,5-инчов телевизор, високоскоростен LTE-рутер, Apple TV и дори PlayStation 4 Slim.

Финален тунинг акцент поставят новите педали, панелите при вратите, лостчетата за заключване и стелките, които са познати и от другите „отрочета“ на Brabus.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин