AUTO BILD България / Бусът, който се превърна в Maybach

Бусът, който се превърна в Maybach


30
авг.
2018

Във Франция Mercedes V-класа беше подложен на ексклузивен Maybach-тунинг. Oтвътре и отвън бусът е изцяло преработен с идеята да осигурява максимален лукс. Модификациите по машината са направени толкова фино, че тя изглежда като серийна, а не като „доработена“. Страничната линия е „облагородена“ с фини хромирани елементи, a върху задния капак е разположено логото на Maybach. Най-близките прилики с „върховия“ Benz обаче се разкриват в интериора. Четирите отделни седалки отзад са облечени във фина кожа и предлагат богат диапазон от настройки – естествено, електрически. Възможна е дори хоризонтална позиция, в която да подремнете. Между големите „кресла“ има много място за съхранение на вещи, сгъваеми масички, стойки за чаши и дори голям хладилник.

Управлението на мултимедийната система с голям дисплей става посредством интегрирани в страничните части на каросерията тъчскрийни. Над пасажерите има голям панорамен покрив, който пропуска светлина в интериора. Не е ясно каква е стойността на тунинг проекта. Бусът не се продава, а е част от флотилията луксозни „шатъли“ на френска фирма.

Няма информация дали задвижващият агрегат е ъпгрейднат – в момента най-мощната машина за V-класата е 2,2-литров дизел със 190 к.с. С него бусът със задно задвижване ускорява от 0 до 100 км/ч за 9,1 сек и постига максимална скорост 206 км/ч.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин