/ Булгаррено 8: допир до европейските ценности

Булгаррено 8: допир до европейските ценности

В края на 60-те години у нас се сглобяват френските автомобили Renault 8 и 10, благодарение на което, макар и за кратко, принудително наложената изолация от западната автомобилна култура е временно разчупена. Така българският автомобилист има рядката възможност да се присъедини към европейския стандарт, който се олицетворява не само от високото качество на френската марка, но се усеща дори и в рекламните текстове на Булгаррено. През годините, в които се произвежда у нас, този автомобил е популяризиран с луксозни каталози издавани, както на български, така и на няколко западни езика. Ето как звучи преводът на част от английския текст, с който е представен Булгаррено 8 във фирмения каталог от 1968 г.

Елегантен турист и брилянтен градски автомобил

Булгаррено 8 е перфектно съчетание и от двете. Като туристически автомобил той комбинира стабилното поведение със сигурността и комфорта, благодарение на които дългите пътувания се превръщат в приятно преживяване. Двигателят Sierra 950 гарантира безотказна и надеждна работа. Здрав, мощен и икономичен, това е един агрегат, който ускорява бързо и без усилие, и може да поддържа високи скорости. Булгаррено 8 без напрежение достига 132 км/ч и със съдействието на четирите добре балансирани предавки развива максимална мощност от 48 к.с. Независимото окачване при всички колела на Булгаррено 8 поддържа стабилно поведение на пътя, независимо от настилката. Подсигурени от четирите добре балансирани дискови спирачки, вие можете уверено да посрещнете всяка непредвидена ситуация.

Комфортът на возене при Булгаррено 8 е гарантиран и от окачването, което включва четири спирални пружини и четири телескопични амортисьора, осигуряващи гладко возене дори и при най-големите неравности.

Като градски автомобил Булгаррено 8 има много преимущества – той е красив, паркира се лесно, и безпроблемно се справя с интензивния трафик. Завиването е толкова лесно, прецизно и гъвкаво (автомобилът може да бъде подкаран дори от дете), че неговата маневреност се превръща в основно предимство в натоварения градски трафик. Добро поведение, стабилност, лесно управление, комфорт, сигурност… Булгаррено 8 е автомобилът, който ви предлага много приятно пътуване.

Лесен за управление

Най-точната характеристика на Булгаррено 8, която съчетава в себе си много неща … здравина, проста конструкция, гарантираща сигурност на пътуващите, леко управление и най-вече надеждността, която е изключително висока за автомобил от такъв клас.
Погледнете в купето на Булгаррено 8. Дневната светлина се влива от всички страни … през панорамното предно сткъло, през заобленото задно стъкло, през страничните прозорци … общо 1,75 кв.м остъклена площ, която създава усещането за пътуване в почти открит автомобил.
Вътрешният комфорт, разбира се, също е на ниво. Отоплението на Булгаррено е изключително ефективно. Дори в най-дълбока зима ще се чувствате приятно топло. Свежият въздух през лятото е в непрекъсната и интензивна циркулация. И всичко това без никакъв шум; звуконепроницаемата изолация е гаранция за релаксиращо пътуване.

Пътуването с Булгаррено 8 и неговото управление са лесни и приятни. Завиването е прецизно, предавките са изцяло синхронизирани, спирането е безотказно, поведението е безупречно. Всички тези особености гарантират релаксиращо пътуване и спокойствие по време на ежедневното придвижване до работното място, и истинско удоволствие при дългите пътешествия през почивните дни.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин