Брутална визия и 23-цолови джанти за Q8


15
мар.
2019

Abt Sportsline оборудва Audi Q8 с увеличение на мощността до 330 к.с., смъкване на каросерията и 23-цолови джанти

Точно пет метра дълго и два метра широко: Audi Q8 в никакъв случай не е сдържано! Въпреки това Abt Sportsline вижда потенциал за усъвършенстване на голямото SUV-Coupé и тунингова Q8 със смъкване на каросерията, ексклузивни джанти и някои други елементи! Предницата на тунингованото Q8 изглежда брутално, въпреки че от Abt Sportsline са само частично отговорни за това. Тунинг-специалистите са монтирали елементи върху предната броня в блестящо черен цвят и са оцветили в унисон пръстените на Audi. Черната радиаторна решетка пък се предлага като част от пакет от Инголщадт. В задницата има монтиран дифузьор, който осигурява място за матово-черен комплект от четири крайни ауспухови тръби с диаметър от по 102 милиметър. Спойлерът на покрива и задължителният надпис Abt придават завършек на промените.

От Abt са особено горди и новоразработените джанти HR с размер 23-цола, които ще се предлагат специално за Audi Q8 в два цвята. Цената им е около 15 000 лв. В комбинация с модерното въздушно окачване, което при желание смъква SUV-Coupé-то с до 70 милиметра, Q8 заема значително по-стабилна позиция на пътя.

Във вътрешното пространство от Abt са избрали карбонови елементи за арматурното табло и страничните части на седалките, както и стартов бутон с логото на Abt – останалото си е серийно от Audi. Затова пък от Abt са вдигнали мощността: серийно Q8 50 TDI разполага с 286 к.с. и 600 Нм. От Abt са осигурили 330 к.с. и 650 Нм максимален въртящ момент. Това е достатъчно, за да може тежащият 2,2 тона Q8 да ускорява за 6,1 секунди до темпо 100 км/ч – максималната скорост е 245 км/ч.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >