Бронирано Ferrari 458 Speciale струва над 1 милион лева!


22
дек.
2020

Това Ferrari 458 Speciale може много неща: едно от тях е  да издържа на куршуми до калибър 44! При това самата бронировка тежи само 71 килограма!

Обикновено се бронират луксозни лимузини от калибъра на Audi A8 и Mercedes S-клас. Понякога също и големи SUV-ове като Toyota  Landcruiser или Mercedes G-клас. Но бронираните суперспортни автомобили са по-скоро рядкост. Американска фирма е оборудвала със система за брониране В4 Ferrari 458 Speciale!

Фирма AddArmor е специализирана в бронирането на различни видове автомобили. Специалистите от американския щат Уайоминг вече бронираха през 2019 г. едно тунинговано от APR Audi RS7 (765 к.с.) и го определиха като „най-бързият сейф на света“. Със специалното Ferrari 458 Speciale специалистите от AddArmor са завършили следващия си впечатляващ проект. Въпреки, че е брониран, разполагащият с 605 к.с. и тежащ само 1290 кг „италианец“ не се е превърнал в двутонно чудовище. Всъщност Speciale е по-тежко заради бронировката само със 71 кг., което е екстремно малко. Освен това от AddArmor са компенсирали допълнителното тегло с голям брой карбонови елементи и супер-лека ауспухова уредба Capristo. Така, че  Ferrari тежи само 30 кг повече от обикновено Speciale. Освен това мощността на модела е увеличена с 40 к.с. до 645 к.с.

Ferrari 458 Speciale с бронировка B4

Разбира се бронировката тип B4 не предлага защита от оръжия с голям калибър или от бомби. Тя обаче издържа на обстрел с пистолети (до калибър 44), така че в този случай това Ferrari ще предложи защита на пасажерите си. При това хората от AddArmor използват специален материал от синтетични суровини, който е десет пъти по-издръжлив от стоманата, а освен това тежи 60 процента по-малко. Стъклата са от многопластово стъкло и са с дебелина от само 2 см. На външен вид изобщо не си личи, че това Ferrari 458 Speciale е бронирано.

Това Ferrari струва над 1 милион лева

За съжаление не е известно, колко точно е струвала преработката на 458 Speciale. AddArmor обявяват, че бронираното Ferrari излиза около 1 милион лева. Плакетите за бронировка на други модели стартират от около 45 000 лв. И освен предимство по отношение на теглото, те предлага и още един плюс: бронировката може да се демонтира изцяло – например при по-нататъшна продажба на колата. Това е от изключителна полза за колекционерски автомобили като Ferrari 458 Speciale.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин