Бронирано Audi S8 на цената на малка кола

2101
2024

Искате да стигнете сигурно и комфортно до целта? С това бронирано Audi S8 няма да имате проблем. Луксозната лимузина се предлага на цена от 34 000 лв.

Загубата на стойност е типична за автомобилите – особено за луксозните лимузини. Един пример за това е предлаганото от автокъща „Böhnke & Friese Automobil mit Stil GmbH & Co. KG“ в Лайпциг, Германия рядко Audi S8 от първото поколение. Специалното тук е, че се касае за бронирано S8! Налице се няколко балистични експертизи за автомобила, чието тегло е 2825 килограма – въпреки алуминиевата каросерия (Audi Space Frame).

Употребявано Audi S8 с 340 к.с. от 4,2- литров V8 мотор

Това S8 е задвижвано от 4,2-литров V8-атмосферен двигател с 340 к.с. и 410 Нм максимален въртящ момент. Серийното задвижване е на четирите колела – все пак S8 е истинско quattro. Серийно S8 е било оборудвано с 6-степенна механична скоростна кутия. Опционално клиентите са можели да поръчват по-комфортната 5-степенна автоматична трансмисия.

За съжаление в обявата има малко информация относно историята на това специално S8. Първата регистрация на колата е от декември 1997 г., досега е имала двама собственика и е изминала само 40 516 километра. Според продавача двигателят и трансмисията са окей, но все пак заинтересованите трябва да се уверят лично в това.

Тук типичният проблем на бронираните автомобили също е налице – разслояването на стъклата. Така с течение на годините между отделните слоеве прониква въздух. Отвън и отвътре по това S8 има следи от употреба – например износване на лака, както и следи от удари на камъчета.

Иначе комбинацията от тъмнозелен лак на каросерията и бежова кожа отвътре е доста благородна. Освен това струвалото навремето 200 000 германски марки бронирано S8 притежава широкообхватно оборудване. Сред екстрите са регулиращи се по дължина задни седалки, двузонова автоматична климатична инсталация, отопление на предните и задните седалки, телефон, навигация, CD-чейнджър, както и пожарогасителна система и интерком.

За бронираното S8 искат около 34 000 лв.  

На външен вид притежаващото 17-цолови джанти S8 не се различава от едно обикновено А8 с двойна ауспухова уредба. С цена от 34 000 лв. това S8 е доста изгодно.

Макар, че най-изгодните екземпляри на първото поколение на Audi S8 (D2) се предлагат за под 20 000 лв., в повечето случаи те са с пробег от над 200 000 километра и вече са преживели най-добрите си дни. Това S8 с безупречна сервизна книжка и малък пробег прави сравнително добро впечатление.

Не забравяйте обаче, че самата покупка е само половината от всичко. Да караш една такава луксозна лимузина е скъпо начинание – като започнем от разхода и свършим със скъпоструващите резервни части.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин