Бронирана лимузина Mercedes-AMG G63 за 2 млн. лева

0608
2018

Mercedes-Benz G-клас умее две неща много добре: да се движи извън пътя и да всява респект. От теглото на повечето му компоненти можем да заключим, че е доста солиден автомобил. Но не и при обстрел – именно с този проблем са се заели хората от канадската компания Inkas, която прави бронирана лимузина на базата на G63. Цената на дългото „кубче“ е около 2 милиона лева!

Междуосието на колата е цели 437 см – с цели 152 повече, отколкото при стандартна G-класа. Бронировката на колата издържа на 7,62-милиметрови куршуми, както и на гранати. В рекламното видео откриваме много червени и сини светлини по екстериора. Естествено, Mercedes-ът вече не е толкова проходим на офроуд, но поне е запазил големия си просвет. Мощността към 4-те колела идва от 5,5-литров V8 битурбо мотор.

Тунингованият G-клас далеч не е просто крепост на колело. „Ъпгрейдът“ на интериора сам по себе си представлява нещо като домашно кино блаогдарение на 4K Ultra HD телевизия и Apple TV. Разпъващите се седалки са „облечени“ в кожа, а под екрана има хладилник за напитки. Лампите в интериора могат да симулират слънчева светлина, а клиентите могат да поръчат висококачествена аудиосистема.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин