Британците отсякоха: Фетел е по-добър от Хамилтън


27
ное.
2020

Не винаги e лесно да разбираме британците. Гласуваха за Brexit, не могат да изпълняват дузпи и шофират с волан от грешната страна. Но като стана дума за шофиране, германците понамалиха майтапите – след като Хамилтън стана за седми път световен шампион във Формула 1 и вече има титли колкото Шумахер. Ето защо Хамилтън получава званието „сър“ – напълно заслужено.

Но успехите му сякаш не са възприети добре от сънародниците му. Точно след състезанието в Истанбул, където Хамилтън най-накрая се превърна в легенда, на британския уебсайт Formula1News.co.uk беше публикувана анкета, в която респондентите определят Себастиан Фетел като най-добрия пилот от поколението си досега.

Отново подчертаваме: анкетата е направена от английски, а не от германски сайт! 53 процента от гласовете в нея са за Фетел, а само 31 – за Хамилтън. Останалите вотове са разпределени между Фернандо Алонсо и Кими Райконен. Колко потребители са участвали в гласуването, не се споменава. Ако това проучване е сравнително сериозно, то показва, че на Острова четирите поредни титли на Фетел от 2010 до 2013 с Red Bull определено са оценени по-високо от тези на Хамилтън в периода от 2014 до 2015 и от 2017 до 2020. По всяка вероятност, феновете от Великобритания отчитат колко по-добри са болидите на Mercedes в „хибридната ера“ от конкуренцията, както доказва огромният брой двойни победи на Сребърните стрели. За сметка на това, докато Фетел доминираше като част от Red Bull, предимството на машините от този тим спрямо конкуренцията не беше толкова сериозно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин