Британецът, натрупал 79 000 лв. глоби, блокиран в Дубай

1408
2018

Заснетият от камери за скорост 33 пъти в рамките на 4 часа британски турист с Lamborghini Huracan в момента не може да напусне Дубай, тъй като компанията за коли под наем е задържала паспорта му. 25-годишният Фарад Хаши не може да се върне в родината си Великобритания и в момента седи в ОАЕ. Оказва, се че мъжът е всичко друго, но не и богат – той не е в състояние да плати глобите в размери на 79 000 лв. Бащата на едно дете, който живее в Нюпорт, Южен Уелс, се оказва безработен и банкрутирал – но все пак има личен автомобил… Opel Corsa.

Аднан Хаши, братът на Фарад, е отишъл в Дубай, за да се опита да прибере брат си. Според Аднан целият случай бил огромно недоразумение и глобите трябвало да плати наемодателят. „Той е притежател, съответно той би трябвало да покрие разноските.“ Аднан разказва, че неговият брат бил поканен от приятели в Кардиф (Уелс) да посети тяхната автокъща в Дубай. Тогава го попитали дали иска да покара Lambo-то. Той го прави – но за съжаление: прекалено бързо. След завръщането си от компанията за рент-а-кари му искат паспорта, тъй като вече били разбрали за глобите. Сега Фарад не може да напусне страната и му се е наложило да вземе пари на заем, за да може да удължи престоя си.

За Мохамед Ибрахим, шеф на автокъщата, изобщо не седи като въпрос кой трябва да плати глобите. „Не искам да имам нищо общо с цялата история, но ако Фарад не плати, всичко ще рефлектира върху мен. А това ще се отрази изключително лошо на нашата малка фирма.“

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин