Братът на Фетел катастрофира с 240 км/ч


10
юни
2019

Фабиан Фетел (20) катастрофира по време на състезание на Red Bull Ring (Шпилберг, Австрия). Малкият брат на звездата от Формула 1 Себастиан Фетел извади късмет и остана невредим.

Фетел, който от този сезон се състезава за надпреварата ADAC GT Masters, караше в последната обиколка със своя Mercedes AMG GT3 на състезанието в австрийския Шпилберг, когато се случи злополуката.

Причината: преди това Фетел е ударен от едно Audi, предният му капа се отваря, но 20-годишният иска на всяка цена да завърши и продължава състезанието. Както се оказва по-късно, това е грешка.

Самият Фетел зави след състезанието: „Не знам, дали той натисна спирачка по-рано. Аз се уплаших и се опитах да спра напълно.“

Когато Фетел се насочва със скорост 240 км/ч от последната права в завоя, предният капак се вдига нагоре и се залепя за предното му стъкло, като блокира видимостта.

Така се налага новакът да спре рязко и така губи контрол върху своя Mercedes. Колата се удря и завърта неколкократно. След катастрофата Фетел успял да излезе сам без чужда помощ от кокпита. Това бе 6-тото състезание на по-малкия брат Фетел в GT Masters.

Още по темата

Card image cap
Golf Plus със скутер на покрива спрян от полицията

29
юли
2016

Този VW Golf е спрян от движение от полицията в Люцерн.

Card image cap
BMW от спагети

9
юли
2016

Художникът Маурицио Кателан облепи BMW i3 с фолио на спагети!

Card image cap
Шотландското Porsche

11
дек.
2015

Британският конкурент на Cayman: новият Lotus Exige Sport 350 ще ускорява до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. И впечатлява с визуални акценти в интериора!

Card image cap

В последния брой:

Архив >