Бразилският Nivus идва и при нас!

0306
2020

Бразилският VW Nivus ще се предлага от 2021 г. и в Европа. T-Cross Coupé ще се появи с малко по-благороден дизайн, но с доказана техника. Информацията!

Не всички модели на Volkswagen идват от Волфсбург – например T-Cross Coupé с името VW Nivus: кросоувърът е създаден в Бразилия, но от 2021 г. ще се продава и в Европа. Също както и T-Cross Nivus е базиран на платформата MQB-A0, но е с по-големи размери. Заради скосената задна част задният надвес на каросерията е пораснал на 86 сантиметра, докато при T-Cross сантиметрите са 73.

Външната дължина на модела е 4,27 метра (T-Cross: 4,11 м). Междуосието е по-голямо – 2,57 метра, затова пък Coupé-то е по-ниско: 1,49 м е висок Nivus. Разбира се Coupé-формата е за сметка на багажника – вместимостта му е намалена с 40 литра до 415 литра.

По-благороден от T-Cross

С големия брой черни елементи дизайнът не изглежда толкова странен като този на T-Cross. При Nivus в средата над радиаторната решетка има една декоративна лайстна, а бронята отдолу е значително по-експресивно оформена. Големите фарове за мъгла изглеждат като вентилационни отвори и придават по-спортна визия на предницата. Задницата – не само заради скосената линия а ла Coupe – е значително по-елегантна от тази на T-Cross. По-големите LED-светлини са разделени на две части. Бронята е издържана изцяло в черно, а хромирана лайстна свързва двата рефлектора. Вътрешното пространство е почти идентично с това на T-Cross. В най-високото ниво на оборудване има дигитален скоростомер и 10-инчов монитор на инфотейнмънт системата.

Докато първоначално в Бразилия ще се предлага само един 3-цилиндров двигател със 128 к.с. и задвижване с етанол, за европейския Nivus от VW ще предлагат гамата от моторизации на T-Cross: два 3-цилиндрови бензинови с 95 и 115 к.с., както и един 4-цилиндров дизелов мотор с 95 к.с. По-слабият бензинов агрегат ще се предлага с 5-степенна механична скоростна кутия, за останалите моторизации VW ще предлагат 6-степенна механична и 7-степенна автоматична DSG трансмисия. Бразилската стартова цена от 26 500 лв. вероятно ще бъде повишена от VW за Европа. Очакванията са Coupé-вариантът на Nivus да струва около 40 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин