Браво! Новото BMW M5 няма да има мегабъбреци! (ВИДЕО)

2205
2024

Съвсем скоро очакваме BMW да представи официално новото M5. Предшественикът вече е изваден от конфигуратора, а компанията от месеци разбунва духовете в социалните мрежи със снимки на маскирани прототипи. Най-важната новoст е, че при новото поколение G90 комбито се завръща! То ще носи означението G99 и трябва да се противопостави на атаката на Audi RS6 Avant и Mercedes-AMG E 63 T-модел – и, естествено, да бъде по-практично от седана. Все още не е ясно кога точно ще дебютира новото M5. AUTO BILD обаче предполага, че BMW ще направи премиерата през 2024 г.

След E34 и E61 в седмото поколение за трети път ще има M5 Touring. 

Заради по-високите технологии M5 вероятно ще поскъпне

Цените на M5 вероятно ще се повишат поради по-сложните технологии на борда. AUTO BILD очаква базовата версия да струва минимум 290.000 лева, а версията Touring да бъде с няколко хиляди отгоре.

Тийзърът предоставя първи поглед към предницата на M5

BMW пусна нов видеотийзър в YouTube, където можем да видим предницата на новото поколение M5. Най-важното, което клипът показва, е, че подобно на стандартната Серия 5, спортната версия няма да има XXL бъбреци в стила на M3. Вместо това дизайнът напомня на специалния модел BMW 3.0 CSL.

Очевидно актуалният светлинен подпис на BMW ще бъде запазен, вероятно фаровете ще бъдат матрични LED, моделът ще бъде с много по-агресивен дизайн и с по-раздути калници, отколкото при „цивилната“ Серия 5. Освен това разпознаваме и новите М странични огледала.

Снимки на задницата вече изтекоха

Още през лятото цялата задница се появи без маскировка на кадър в Instagram. На багажника личи малък и сдържан спойлер, докато останалата част на задницата не е никак сдържана и е доста спортно издържана. 

Над 700 к.с. в новото M5?

Не е чудно, ако стойността на мощността при новото M5 започва със 7. От BMW обещават: „Динамиката и пъргавината ще бъдат на непознато за този клас ниво.“ Засега от Мюнхен не дават точни данни за „конете“. Но е сигурно, че следващото M5 ще разполага със значително по-висока мощност. За първи път M GmbH ще използва хибридно задвижване в M5, чиято мощност трябва да бъде значително над 635-те к.с. на M5 CS (F90). Към момента най-мощната М-ка е XM Label Red – със 748 к.с. от 4,4-литров V8 и електрически мотор. Нищо чудно при новото М5 тази стойност да бъде надмината…

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин