Болид от ABB Formula E пристига в България


15
окт.
2018

Gen 2 е най-новият болид на ABB FIA Formula E, който бе официално представен по време на Международното автомобилно изложение в Женева по-рано тази година и ще направи своя дебют в началото на новия сезон през декември 2018. Този автомобил представлява най-доброто от технологичните достижения за електрически задвижвани превозни средства и ще бъде акцент в програмата на Аутомотив Експо София, където всички гости ще имат възможността да се доближат до бъдещето на автомобилната индустрия.

Болидът Gen 2 е не само технологичен шедьовър, но и атрактивна алтернатива за състезателните ентусиасти. Колите, използвани в Шампионата на АББ Формула Е, са най-модерните превозни средства, създадени по най-строгите изисквания за ефективност. На външен вид са сходни с колите от Формула 1, но при тези от Формула Е фокусът е върху енергийната ефективност, балансирания подход към околната среда и значително по-малкия шум. С максимална мощност от 250 kW, Gen 2 ускорява от 0 до 100 км/ч само за 2,8 секунди и може да достига максимална скорост от 280 км/ч.

„Развълнувани сме да посрещнем болид от АББ Формула Е в София и да представим бъдещето на електрическата мобилност на всички,“ каза Марсел ван дер Хук, Изпълнителен директор на АББ за България. „Благодарение на стратегичските ни партньори в България, бързите зарядни станции за електромобили на АББ са достъпни в цялата страна и очакваме да имаме повече от 35 инсталации до края на годината. Партньорството ни с Формула Е и присъствието на Gen 2 в България са поредния пример за това, че АББ води бъдещето на устойчивата мобилност в страната.“

Шампионатът АББ Формула Е е естествено партньорство между новатори, които заемат позиции  в челните редици с най-новите технологии  за дигитализация и електрификация. Той напълно подкрепя ангажимента на АББ да управлява света без да консумира земята. Формула Е е едно от най-вълнуващите открития в устойчивия транспорт и моторните спортове днес и е уникална възможност да се доближим до клиенти от целия свят, докато изграждаме устойчиво бъдеще.

АББ е световен лидер в решенията за зареждане на електромобили с най-голяма база инсталирани зарядни станции по цял свят. Формула E, като първата в света изцяло електрическа международна серия за моторни спортове на FIA, служи като конкурентна платформа за тестване и разработване на технологии за електрификация и дигитализация, свързани с електрическата мобилност. Чрез обединяване на усилията си, ние сме в идеалната позиция да надхвърлим границите на електрическата мобилност.

Заедно пишем следващата глава на един голям моторен спорт и насърчаваме високопроизводителните екипи.

Заедно ще напишем бъдещето.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация с две предложения с ясна стойност: довеждане на електричество от електроцентралата до електрическия контакт, и автоматизиране на всички промишлени отрасли от естествени ресурси до завършени продукти. В качеството си на основен партньор на Формула Е, изцяло електрическият международен клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електическата мобилност отвъд възможното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 147 000 служители.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >