Боксер на Porsche за бюрото ви

Който иска да почувства легендата 911 у дома си, може да си направи сам знаменития боксер на модела. Комплектът за сглобяване на 6-цилиндровия агрегат от първия модел в мащаб 1:4 предлага удоволствие

1111
2016

За да притежаваш старо 911, трябва да имаш доста дебел портфейл. Търсенето на класически „11-ки” подтиква Franzis съвместно с музея на Porsche да пусне модел на двигателя в мащаб 1:4. Играчката за пораснали момчета струва близо 340 лева. След шест часа сглобяване 6-те цилиндъра започват своя електрически танц.

41 стъпки към боксера на Porsche

Указанието води любителите конструктори в 41 стъпки до личното щастие за феновете на Porsche. Пътят до него обаче не е толкова лек: черно-белите графики на указанието невинаги са лесно разпонаваеми – като тези на Lego например. Обхватното упътване те кара да четеш с удоволствие – защото дава много информация за Porsche. Добрите илюстрации по технически въпроси правят историята за развитието на боксера на Porschе, който е икона за компанията на Цуфенхаузен още от 1948 г., лесно разбираема дори за лаици.

Удоволствието идва с боксера на Porsche

При сглобяването на двигателчето човек се чувства като инженер. В началото е лесно: коляно-мотовилковият механизъм се прави без нужда от лепене или запояване. Самото асемблиране е лесно – но някои от общо 290-те части трябва да бъдат обработени с пила. След три часа труд остава да бъдат поставени само двата 3-камерни карбуратора Solex. Миниатюрният боксер обаче е задвижван не от бензин, а от електричество. Натискате стартов бутон и двигателчето „запалва”. Неговият прозрачен корпус ви дава възможност да видите как се местят буталата, как „прескача” искрата и как се върти въздушното охлаждане. А най-хубавото е, че звуков симулатор дори докарва типичния звук, който издава спортният автомобил икона.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин