Богът на количките от дърво в България ще участва в изложба

1211
2020

Трима артисти от различни жанрове се обединяват от една обща страст – фантазия, в търсене отговор на въпроса „Как да създадеш нещо интимно и лично, което да е подходящо за всеки?“. Иво Стаменов, автор на наградите за конкурса TEST THE BEST от дърво, известен със своите дървени играчки, ще представи уникати лампи от дърво. Симо Шомов ще покаже необикновени бижута от сребро, злато и камъни и Аменун Женева – акварели под формата на миниатюрни картини –aquaprint със специално изработени рамки от дърво- за тях. „20 СФЕРИ …или как да откраднеш слънце“ е изложба – наръчник, подготвена от трима авантюристични романтици, очертаващи с тебешир всяка сутрин отражението на облаците по земята.

Работилницата на Стаменов

В изложбата ще може да проследите всички слънчеви зайчета, подскачащи около великолепните уникални лампи от дърво, които освен, че са приютили историята на силно туптящо сърце, са абсолютно готови да ви служат, както в най- мрачните дни, така и в онези, в които ви се поиска да усилите още и още слънцето. Тези двадесет, предани великолепия са възпитанички на Иво Стаменов и ще бъдат придружени от изящество, блясък, динамика и разкош – скрити в причудливите форми, които само един е овладял и успял да укроти и заложи в бижу – Симо Шомов.

Като малки феи, извадени от най-тъмните мини, бижутата успяват да обикнат човешката форма и да се адаптират по нея сякаш винаги са били там. Някои то тях притежават истинско сърце, други крила, а трети – просто място, на което всеки може да се почувства сигурен. Точно това е причината в тази изложба да ви срещнем и с едни герои, които често носят скрити под якето шарени багрила, друг път хвърчило, балон, сапунени мехури, мечти или ябълка. Те са от онези статичните, но пълни с толкова емоция, която кара денят да искри.
Аменун е художникът, който създава картини, променящи живота… и ето сега даже може да си пъхнеш картината в джоба.

Когато човек стъпи на тавана, просто, за да види как са звездите, докато полива цветята, огрени от утрото, знае, че земята никога не е била по-кръгла, луната хич не е единствената, която прави светлината през нощта, а слънцата са толкова много, че ако събереш трима приятели с техните магически вещи, направили двайсетина сфери, ще може да научиш как се краде Слънце, създава мечта, пуска писмо в бутилка и се обикаля света само с едно силно затваряне на очите.

Организаторите напомнят, че откриването на изложбата на 25.11 вечерта ще продължи от 18 до 20:30 ч., за да няма струпване на хора – като мярка срещу разпространението на COVID-19. Носенето на (правилно поставени) маски ще е задължително. Ще ce допускат едновременно до 25 души и ще се проветрява редовно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин