Богът във Формула Е Жан-Ерик Верн с рекордeн брой полпозишъни

0907
2024

Жан-Ерик Верн подобри още един рекорд в Световния шампионат ABB FIA Formula E Френският пилот, който държи еднолично рекорда за най-много спечелени точки във Формула Е (1123 до момента), добави в престижната си колекция и рекорда за най-много завоювани първи места на стартовата решетка, спечелвайки своя 17-и ползпозишън в Портланд (САЩ).

От момента на спечелването на първия си полпозишън на уругвайската писта Пунта дел Есте през 2014 година, Жан-Ерик Верн не спира да бележи исторически постижения във Формула Е. Верн е единственият двукратен шампион в този спорт с титли през 2018 и 2019 година, а към настоящия момент бляскавият списък на постиженията му включва участие в 128 състезания, 11 победи, 36 места на подиума и 17 полпозишъна.

Посланикът на марката DS Automobiles и технологията за електрическо задвижване E-TENSE в момента заема шестото място във временното класиране при пилотите – само на 26 точки от място на подиум. Пилотът играе основна роля в екипа на DS PENSKE, който в момента е на трето място във временното класиране в конструкторския шампионат.

Жан-Ерик Верн е твърдо решен да спечели още точки и да затвърди мястото на подиума за своя отбор и в крайното класиране в шампионата. За целта той ще положи допълнителни усилия за успешно представяне в двете заключителни състезания в десетия сезон на Световния шампионат ABB FIA Formula E, които ще се проведат в Лондон на 20 и 21 юли.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин