Богатите нямат страх от рецесия: Bugatti разпродаде всичко до 2025 г.

1109
2022

Автомобилите Bugatti винаги са се продавали на невероятно високи цени. И все пак, със своята ексклузивност, иновации, лукс, стил, скорост, мощност и персонализация, те са изключително популярни. Ето защо не беше изненада за никого и голямата новина, разпространена от фирмата в края на август. След съобщението, че всички коли на Lamborghini са разпродадени до 2024 г., главният изпълнителен директор на Bugatti Мате Римац също обяви, че автомобилната компания се справя много добре, въпреки глобалната инфлация и всичките ѝ автомобили вече са „разпродадени до 2025 г.“, като засега не се прогнозира „никакво забавяне на доставките“.

Изглежда, че ултрабогатите скоро няма да спрат покупките на суперавтомобили, въпреки опасенията от рецесия. Римац потвърди, че търсенето на най-новите, изцяло електрически суперавтомобили на компанията Rimac, както и превозните средства с двигатели с вътрешно горене, все още остава силно и може дори да се повиши. Неотдавна, на Автомобилната седмица в Монтерей, Калифорния Bugatti представи своя нов роудстър W16 Mistral на стойност 5 милиона долара, който достига мощност от 1577 конски сили и е направен само в 99 екземпляра, като всички те са разпродадени още преди официалното представяне. Римац споделя пред CNBC, че първоначално не е очаквал колата да се „разграби“ толкова бързо, въпреки че най-големият брой купувачи са именно в САЩ.

След Mistral, Bugatti смята изцяло да се преориентира към хибридни и електрически автомобили, които ще се проектират в сътрудничество с Rimac. Освен това Мате Римац не крие, че „в някакъв момент“ фирмата Bugatti ще стане публична собственост след огромните частни инвестиции, наливани до момента, но това може да се случи и след години.

Бъдещето е светло за Bugatti Rimac и въздействието на фирмата върху автомобилния свят може да се окаже много по-силно от очакваното.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин