/ „Благороден“ 2-местен електромобил на Hyundai

„Благороден“ 2-местен електромобил на Hyundai

„Мястото на Mint е в града“, казва шефът на Genesis (луксозния бранд на Hyundai) Манфред Фитцджералд при представянето на изцяло електрическия прототип в рамките на автосалона в Ню Йорк. 2-местният модел трябва да създаде оазис на спокойствието в забързания градски трафик – в който при желание човек ще може да се придвижва дори спортно. Динамичната природа на концептуалната машина се разпознава по късите надвеси и големите гуми, които изпълват оптимално калниците.

Дизайнът със спускащата се линия на покрива и забележителният ръб отстрани е резултат от съвместната работа на три дизайнерски студиа – в Германия, САЩ и Южна Корея. Студията е по-скоро демонстрация на дизайнерски тенденции, отколкото носител на технологични новости. Интериорът е оформен така, че да осигурява релаксираща атмосфера спрямо стреса от външния свят. „Командната централа“ е редуцирана до най-важното. Главният дисплей се намира в центъра на волана, така че водачът да не отклонява вниманието си от пътя.

Вътрешното пространство е „облечено“ в кожа с цвят коняк, както и с фин текстил и осигурява място за двама души. Централната конзола с лост за автоматика може да бъде сгъната и да бъде интегрирана в предната седалка, която така се превръща в диван. Въртящите се седалки улесняват влизането и излизането от автомобила. Предвидена е също зарядна станция, както и ниша зад седалките, в която могат да бъдат поставени вещите на пътниците. За да бъде товаренето улеснено, и двете задни „крилати“ врати могат да се разгъват нагоре. Навсякъде по автомобила (отвън и отвътре) има шарка, която Genesis нарича G-Pattern Matrix. Подобно на мрежа, металическа структура минава през целия интериор. Мотивът е пренесен дори върху джантите и пода.

С едно зареждане електромобилът изминава 320 км – постижение, което напълно отговаря на предназначението и динамиката на машината. Батериите се монтирани в пода и могат да бъдат зареждание с помощта на 350-киловатова станция за бързо зареждане.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин