Бивш кадър на Audi стана президент на SEAT

2309
2020

Бордът на директорите на SEAT, председателстван от главния изпълнителен директор на Volkswagen Group Хърбърт Дийс, назначи Уейн Грифитс за нов президент на компанията SEAT, считано от 1 октомври.

Грифитс също ще продължи да изпълнява длъжността главен изпълнителен директор и президент на марката CUPRA и за момента ще остане и изпълнителен вицепрезидент на компанията по продажбите и маркетинга. Карстен Изензее ще продължи рабоата си в компанията като изпълнителен вицепрезидент по финансите и информационните технологии, позицията, която е имал, докато е бил временно изпълняващ длъжността президент на SEAT.

Председателят на Борда на директорите на SEAT Хърбърт Дийс посочи, че „Уейн Грифитс е един от най-квалифицираните мениджъри на Холдинга. През последните четири години той доведе продажбите на SEAT до рекордни нива и ръководи развитието на новата марка CUPRA. Той има моята пълна подкрепа и съм убеден, че времето му като президент на SEAT ще бъде успешно.“ Херберт Дийс също изрази своята благодарност към Карстен Изензее като временен президент, който „пое ръководството и отговорността в трудни месеци, повлияни от ефектите на COVID-19 и гарантира непрекъснатост на бизнеса“.

Грифитс се присъедини към SEAT през 2016 г. като ръководител на продажбите и изведе компанията на ново по-високо ниво. През последните три години и до първото тримесечие на 2020 г. (периода преди COVID), SEAT беше най-бързо развиващата се марка в Европа. С Грифитс начело на дивизията за продажби, с най-голямата продуктова офанзива досега, SEAT счупи рекордите за продажби за всички времена с ръст от над 40% от 2016 до 2019 г. Новият президент е и един от основателите на марката CUPRA и новосъздадената SEAT MÓ.

Автомобилен ентусиаст с кариера във Volkswagen Group

Син на собственик на автокъща, Грифитс започва кариерата си в семеен бизнес, преди да учи международен мениджмънт и немски език в Лийдс, Великобритания. Кариерата на Грифитс е свързана с Volkswagen Group. Започва в AUDI AG в Инголщат през 1989 г. След като работи за SEAT в продължение на две години (1991-1993), той се завръща в германската марка, където заема различни отговорни позиции в новия търговски отдел на различни пазари. През 2016 г. е назначен за вицепрезидент по продажбите и маркетинга в SEAT, през януари 2019 г. заема поста на главен изпълнителен директор на CUPRA, а в началото на тази година е назначен за Председател на Борда на директорите на CUPRA.

Новият президент на компанията ще отвори нова глава в 70-годишната история на SEAT, компания с две добре дефинирани марки, SEAT и CUPRA. Основната му цел ще бъде да стимулира трансформацията на SEAT и нейните марки към електрификация и устойчива мобилност и да развие марката CUPRA. За тази цел през юли компанията обяви инвестиционен план в размер на 5 милиарда евро между 2020 и 2025г. В първата фаза SEAT и CUPRA ще пуснат 5 нови електрически и плъгин хибридни автомобила до 2021г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин