Бивш дизайнер на BMW М минава в лагера на Kia

1509
2017

КИА Моторс обяви назначаването на Пиер Льоклорк за Ръководител на отдел Стил и дизайн. Основно задължение на Льоклорк, който е „изваял“ формите на бестлеъри като BMW X5 и X6, ще бъде разработването на дизайнерската стратегия на корейската марка в дългосрочен план. Той ще отговаря за тенденциите в екстериора, интериора и текстилните изделия, както и за колаборацията между дизайнерските студиа на КИА в Америка, Европа, Китай и Корея.

Белгиецът ще поеме новия пост в края на септември, като ще работи в сътрудничество с Президента и Главен дизайнер на Hyundai Motor Group – Питър Шрайер, и Ръководителя на дизайнерския център в Корея – Seon Ho Youn. Освен за BMW Льоклорк е работил и за Ford, Great Wall и Zagato.

Льоклорк завършва Art Center College of Design в Пасадена, Калифорния, през 1998 г. със специалност Транспортен дизайн. Започва кариерата си в Zagato, Италия, след като заема дизайнерски пост във Ford’s Ghia studio, продължава като експерт по екстериор в BMW, Калифорния, преди да поеме управлението на дизайнерския отдел в M performance. Белгийският специалист се присъединява към КИА, след като напуска Great Wall Motors със заемана длъжност Head of Design.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин