Бивш дизайнер на Bentley и Lamborghini отива в Hyundai


6
ное.
2018

Бившият дизайнер на Bentley, Audi и Lamborghini Люк Донкъруолке наследява Пeтър Шрейер като основен дизайнер на Hyundai и Kia като последствие от осезаемо разместване във висшите мениджърски постове на корейския автомобилен производител. Шрaйер, който е бивш дизайнер на Volkswagen Group, ще ръководи дизайнерския eкип. Чунг Еу-сун, син на председателя и главен изпълнителен директор на компанията Чунг Монг-коо, беше повишен в изпълнителен вицепрезидент. Ръководителят на Hyundai Motor America Кинг Соо-лий напуска позицията си след малко повече от година на поста.

Това са доста размествания в пластовете на най-големия автомобилен производител в Корея. Донкърволке е в Hyundai-Kia от 2015 г., след когато напуска групата Volkswagen, за да поеме дизайна на Genesis. Някои от най-известните му проекти включват Lamborghini Murcielago, Lamborghini Gallardo, Bentley Flying Spur и Bentley EXP 10 Speed 6. Шрайер ръководи дизайна на оригиналното Audi TT и помогна за прогреса на Hyundai и Kia. Влиянието на тази двойка може да бъде усетено в цялата гама на компанията.

Според Ройтерс сътресенията на ръководните постове са следствие на спад в печалбите за третото тримесечие, като това закова акциите на най-ниското ниво от девет години насам.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >