/ Бивше ТКЗС „еволюира“ в депо за разглобяване на крадени автомобили

Бивше ТКЗС „еволюира“ в депо за разглобяване на крадени автомобили

Специализираната полицейска операция за противодействие на противозаконни отнемания на МПС е проведена на 14 юли на територията на ОДМВР – Пловдив, Стара Загора, Сливен и Бургас. Задържани са общо 11 криминално проявени лица, специализирали се в извършването на кражби на автомобили.

Действията по локализиране, задържане и събиране на достатъчно данни за престъпната дейност стартирали след предварително проведени множество оперативно-издирвателни действия. В хода на спецакцията, непосредствено след отнемане на лек автомобил Infiniti от к.к. Слънчев бряг, са задържани шестима в момент на разкомплектоване на автомобили в депо на територията на Сливен, замаскирано в помещения в селскостопанска сграда. Същевременно, в хотел в Слънчев бряг, са арестувани и други трима – физическите извършители на кражбата, като при следствените действия у тях е открита специализирана техника, с помощта на която е осъществено посегателството. Задържани са и двама души, отговаряли според информацията до момента за логистиката при извършване на престъпната дейност.

Подробности за успешната реализация съобщи на брифинг началникът на сектор „Престъпления, свързани с МПС“ в ГД „Национална полиция“ главен инспектор Свилен Трифонов. Той уточни, че според първоначалните данни от разследването групата е действала от около месец на територията на цялата страна. След извършване на кражба, автомобилите били укривани в депото и разкомплектовани, а след това авточастите – продавани. Обект на кражби са ставали автомобили среден клас, като в депото освен леката кола, открадната от Слънчев бряг, са установени и още три автомобила с марката Nissan.

Събраните материали за престъпната дейност са докладвани в съответните прокуратури в Сливен и в Бургас, образувани са досъдебни производства. Работата на разследващите продължава, включително по идентификация на още разфасовани автомобили, части от които са открити.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин