Без разплащане с таксиметровите шофьори

„Използването на TaxiMe е вече лесно, удобно и безпроблемно преживяване за всички картодържатели на Visa, за да могат да се фокусират върху по-важни неща от това да се грижат за разплащането в края на пътуването”, казва Красимира Райчева, мениджър на Visa за България


29
авг.
2017

Visa и TaxiMe дават началото на нов етап в развитието на приложението за смартфон, което през последните години играе важна роля за положителните промени в таксиметровия транспорт. Партньорството носи добавена стойност за гражданите и гостите на София, като осигурява и бонус за пътувания на картодържателите на Visa, които използват TaxiMe в София.

Новите функционалности на приложението, подкрепени от Visa, носят силен социален ефект за транспорта в големия град – пътуването с малък или голям домашен любимец, куче водач, бебешка или инвалидна количка, повече багаж, става удобно и възможно с опцията за поръчване на подходящ автомобил. Така благодарение на сътрудничеството между Visa и TaxiMe хората със специфични потребности, чието придвижване из града, е било затруднено, вече могат да го правят бързо и комфортно.

Обновеното приложение не само премахва нуждата от пари в брой, но и от физическото наличие на карта за разплащане. След като веднъж са регистрирали картата си Visa, с приложението TaxiMe сметката на притежателя й се задължава автоматично със сумата за изминатото разстояние. Специално картодържателите на Visa получават бонус от 10 лв., който могат да използват на части в няколко пътувания.

Механиката е проста. Първо картодържателят стартира приложението TaxiMe, което локализира текущото му местоположение. Пътникът посочва дестинацията си и уточнява метода на плащане, като може да се възползва от подкрепените от Visa нови функционалности на на TaxiMe. След това TaxiMe открива кола, която отговаря на изискванията, и посочва оставащото време до пристигането ѝ. Пътниците могат да видят  предварително крайната сума за пътуването и при желание да определят допълнително възнаграждение за водача.  При достигане на дестинацията пътникът може просто да излезе от колата и сметката му ще бъде таксувана с точната сума плюс посоченото възнаграждение.

Обновеното приложение създава условия за позитивна промяна в пътната обстановка на града, тъй като пътникът получава яснота относно времетраенето и цената на услугата. За шофьорите и компаниите, към които принадлежат, то осигурява сигурност за техните приходи.

„Нуждата от такъв вид услуга нараства през последните години,“ каза Красимира Райчева, мениджър на Visa за България. Стартът на обновеното приложение е придружено от промоционална кампания – до 30 септември 2017 потребителите ще могат да пътуват с отстъпка от два лева за всяко от първите си пет пътувания, след регистрация на карта Visa.  Право на участие имат всички притежатели на кредитни и дебитни карти Visa, издадени на територията на България преди 25.04.2017 г. В момента е налична версия на приложението за Android, а тази за iOS ще бъде достъпна до няколко дни.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин