Без да се разлее… или как Nissan гарантира, че съдържанието ще си остане в поставките за чаши

• Инженерите на Nissan разполагат с повече от 40 вида тестови чаши, кенове и бутилки, за да осигурят спокойствие за клиентите си

2706
2016

Поставките за чаши се превърнаха в неразделна част от купето на всеки автомобил. Инженерите на Nissan работят упорито, за да гарантират, че чашите за път, бутилките и кенове с напитки ще паснат и най-вече, ще останат изправени.

Те дори разполагат с комплект от тестови чаши, които са част от ангажимента им за гарантиране на най-високо качество за клиента. Комплектът се състои от над 40 части с всякакви форми и размери. Те се използват, за да се гарантира, че никой няма да се изгори от разлято кафе, нито ще изцапа дрехите си или тапицерията на автомобила с лепкава безалкохолна напитка.

“Наше проучване показва, че в различните държави има голяма вариация сред масовите чаши, кенове и бутилки, затова ние тестваме над 40 различни подобни съдове, за да задоволим изискванията на всички наши клиенти,” казва Ръсел Дейвис, отдел „Клиентско ориентиран инженеринг” в Техническия център на Nissan в Кранфилд, Великобритания. “Поставката за чаши може би е нещо, което приемате за даденост, но ще я забележите много бързо, ако не работи, както би трябвало!”

Оценката на поставките за чаши не е само статичен процес, извършван в цеховете. Тестовите чаши на Nissan отиват и на тестовата писта, за да се прецени как се държат те, докато автомобилите въртят обиколка след обиколка. Вниманието към детайла е всичко и стриктната процедура гарантира качествено представяне. Всеки автомобил се шофира на ръба на възможното сцепление по време на ускорение, спиране и завиване, за да се установи поведението на чашите в поставките за чаши.

“Невероятно е колко детайлно се изпитва нещо толкова просто“, обяснява Ръсел. “Ако се вгледате във формата и контура на поставките за чаши в Juke, ще видите, че дизайнът се променя в широчина към дъното. Която и чаша да предпочитате, тя ще влезе плътно в поставката, няма да се клати или да се преобърне.”

Ръсел и търговският екип търсят постоянно нови тенденции при съхранението на вещи в купето. Например, докато мобилните телефони отново стават все по-големи и по-големи, кеновете стават по-тесни, а енергийните напитки стават все по-популярни. Nissan бе сред първите, които обърнаха внимание на този проблем, и заедно с дизайнерите си, подобри своите решения за съхранение в интериора.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин