Безсмъртният Benz на лекаря в планината


7
ян.
2021

Като „Лекар в планината“ австрийският актьор Ханс Зигл лекува хора и разбива женски сърца. Легендарният му зелен Mercedes 200 участва и в новите серии, които ще бъдат излъчени тази година!

В сериала „Лекар в планината“ Ханс Зигл се грижи за здравето на пациентите си, но също и за доброто състояние на своя стар Benz: сърцето на Зигл бие за този Mercedes Benz 200 (W 123), произведен през 1979 г. Зеленият Mercedes с 94 к.с. е сред най-важните реквизити на телевизионния сериал, познат и на българските зрители. Сериите вървят от 2008 г., а действието се развива в австрийския Елмау. Benz-ът е перфектното возило за доктор Мартин Грубер – самотният мъж в планината.

Ремонтите за 14 години: само спирачки и един сменен съединител

Екипът на продуцентите купува преди 12 години този Benz за 4000 евро от възрастен господин, който живее близо до Гармиш Партенкирхен. По онова време пробегът му е 80 000 километра, а сега километражът показва 105 467 км. Зигл се радва особено много на автомобила, тъй като на възраст 21 години е имал такъв 123 – вторият му автомобил. „Никога не ме е оставял на пътя“, казва гордо 51-годишният актьор. „Сменял съм само спирачките и съединителя.“ Зигл е очарован от автомобила и се радва особено на дигиталния часовник в купето. „Влизам вътре, медитирам за две минути и съм готов за снимки“, казва Зигл. Екипът на сериала също се отнася с любов към автомобила  – реквизиторката на сериала му е намерила дори шапчица за звездата, за да „не мръзне зимата в студа“.

Benz-ът има дубльор

Зеленият Mercedes 200 е известен почти, колкото и „Лекар в планината“ и дори има дубльор във филма. Последният се използва в опасни сцени, като например серията, в която 123 е затрупан от лавина. Ханс Зигл досега не е карал „дубльора“. Почитател на филма е подарил на доктор Грубер количка в мащаб 1:18, с оригинален регистрационен номер от Куфщайн. Моделчето веднага става част от филма. Самият Зигл възнамерява да запази своя 123 от филма – някога, когато сериалът свърши. Тази кола е пазена от „добър дух“. Дори през лятото на корона-вируса нищо не може да спре „Лекар в планината“: малко преди Коледа приключват снимките на 14-тия сезон на филма в Дивия Кайзер в Австрия. Сериалът тръгва по германската телевизия ZDF на 7-ми януари 2021 г. Ще бъдат излъчени 8 серии.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин