Безпроблемни SUV –ове за под 20 000 лв.: Mazda CX-5 Skyactiv-D

0208
2023

Нашите съвети за клиентите на употребявани автомобили: тези SUV-ове са получили оценка отличен 6 в продължителните ни тестове. Цените им на пазара за употребявани автомобили стартират от 20 000 лв.

През 50-те години VW дават по един ръчен часовника, ако двигателят успее да измине 100 000 километра с първия двигател. 100 000 километра е и дистанция, която трябва да изминат автомобилите в продължителните тестове на AUTO BILD. А защо? Тъй като искаме да знаем, колко надежден е в действителност един модел.

Кандидатите биват сериозно натоварвани в продължение на 2-3 години. Опитът във всекидневието и подробните резултати след разглобяването на автомобилите дават перфектната информация за клиентите на употребявани автомобили. Това важи и за Sport Utility Vehicles (SUV), много от които издържаха продължителния тест. Но кои са най-търсените и най-добрите модели на пазара за употребявани автомобили?

Тези избрани от нас модели с висока позиция на седене имат нещо общо – те са завършили продължителния ни тест с оценка отличен 6.  Означава, че тези безпроблемни SUV-ове са препоръчителни за покупка!

Mazda CX-5 Skyactiv-D

Mazda CX-5 притежава една доста атрактивна каросерия, която при някои провокира въпроса: дали този красавец е само красив или притежава и солидни умения? Отговорът: разбира се, че притежава! Mazda (старт на продължителния тест 2019 г.) изкара изпитанието без сериозни проблеми и с безупречно представяне в сервиза. 

С похвално нисък разход на AdBlue от 0,5 л/1000 км, „японецът” бе сравнително пестелив и при разхода на дизелово гориво. Все пак колегите понякога отбелязваха среден разход от 8,5 литра/100 км, като средният разход на CX-5 по време на целия тест бе 8,2 литра. Точки за проблеми: 3, оценка: 6.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин