Безпроблемни SUV –ове за под 20 000 лв.: Kia Sportage 2.0 CRDi

0308
2023

Нашите съвети за клиентите на употребявани автомобили: тези SUV-ове са получили оценка отличен 6 в продължителните ни тестове. Цените им на пазара за употребявани автомобили стартират от 20 000 лв.

През 50-те години VW дават по един ръчен часовника, ако двигателят успее да измине 100 000 километра с първия двигател. 100 000 километра е и дистанция, която трябва да изминат автомобилите в продължителните тестове на AUTO BILD. А защо? Тъй като искаме да знаем, колко надежден е в действителност един модел.

Кандидатите биват сериозно натоварвани в продължение на 2-3 години. Опитът във всекидневието и подробните резултати след разглобяването на автомобилите дават перфектната информация за клиентите на употребявани автомобили. Това важи и за Sport Utility Vehicles (SUV), много от които издържаха продължителния тест. Но кои са най-търсените и най-добрите модели на пазара за употребявани автомобили?

Тези избрани от нас модели с висока позиция на седене имат нещо общо – те са завършили продължителния ни тест с оценка отличен 6.  Означава, че тези безпроблемни SUV-ове са препоръчителни за покупка!

Kia Sportage 2.0 CRDi

Малцина бяха по-добри в продължителните ни тестове от Kia Sportage. Компактният SUV (старт на теста: 2014 г.) измина дистанцията от 100 000 километра без никакви смущения. Проблеми? Не, нищо подобно. Нямахме никакви забележки по Kia и след разглобяването на атвомобила. По време на целия тест Kia Sportage даде среден разход от 9,4 литра. Независимо от тази „жажда”, Kia бе предпочитана за дълги командировки заради удобните си седалки. Накрая изводът бе следният: надеждни седалки, качества и дизайн на топниво. Точки за проблеми: 4, оценка: 6.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин