Безплатно обучение за професионални шофьори без опит


16
апр.
2019

Пилотен проект ще помага на шофьорите с категория C+E без опит да развият допълнително уменията си на пътя. Обученията ще се проведат на 22 и 23 април в Пловдив и на 24 и 25 април във Велико Търново и са напълно безплатни. Целта е новите водачи да получат повече информация, практически съвети от професионалисти с дългогодишен опит, както и да се запознаят с новите технологии при камионите и софтуерните решения, които вече се използват в ежедневната работа. Те ще могат да зададат и свободно въпросите си на експертите и да получат отговор от тях.

Програмата се организира съвместно от водещата логистична компания Транспрес и Volvo Trucks България. Тя е разработенa в отговор на множество запитвания и обратната връзка, получена от шофьори без стаж за нужда от допълнително след регламентирания от държавата курс с 20 часа кормуване за придобиване на свидетелство за управление с категория C+E.

 „При нас идват млади шофьори, които имат нужната категория книжка, но нямат стаж. Затова и стартираме този проект, с който искаме да предадем практически знания на повече шофьори с малък или без никакъв реален опит“, споделя управителят на българската логистична компания Транспрес Веселин Стоянов.

„Безопасността и комфортът на шофьорите са отправна точка и приоритет при разработването на нашите камиони. Десетилетия наред ние развиваме високотехнологични системи за  активна и пасивна безпопасност, както и решения за намаляване разхода на гориво. Но основен фактор остава човекът зад волана.”, обяснява Карин Йохансон, Управител на Волво Груп България.  “Затова със специализираните обучения, които сме разработили, искаме да предадем опит и познания на всички, които са избрали тази нелека професия“, допълва тя.

В рамките на седмица обучителите ще предадат опита си при работа с различните конфигурации камиони. Шофьорите ще имат възможност от първо лице да се запознаят с устройството на автомобилите, прилежащите към тях ремаркета и контейнери, и как да работят с тях безопасно. Участниците ще могат да зададат всичките си въпроси относно професията, необходимите стъпки и документи за започване на работа.

За повече информация и записвания:

Професионален шофьор – старт в кариерата | Пловдив

Професионален шофьор – старт в кариерата | Велико Търново

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >