Безплатни софтуерни актуализации за първите модели Porsche Taycan


23
мар.
2021

Porsche щедро обнови своя изцяло електрически Taycan миналия септември за новата моделна година. Сега клиентите на Taycan, чийто електрически спортен автомобил беше доставен през моделна година 2020, могат също да се възползват от ключови нови функции. Porsche предоставя безплатна актуализация на софтуера в световен мащаб. Тя включва подобрения в динамиката на задвижване, нови интелигентни функции за зареждане, допълнителни функции за системата за управление на комуникациите Porsche Communication Management (PCM) и допълнителни Porsche Connect характеристики /в зависимост от различните пазари/.

От шасито до навигацията: преглед на новите актуализирани функции

За моделите на Taycan с адаптивно въздушно окачване актуализацията включва новата функцияSmartlift. Тя позволява Taycan да бъде програмиран така, че пътният просвет да се увеличава автоматично на определени повтарящи се места като неравности на пътя или гаражни алеи. Друга актуализация е оптимизираният контрол на шасито, който подобрява контрола върху приплъзването и съответно ускорението на Taycan Turbo S. С него спринтът от 0 до 200 км/ч отнема едва 9,6 секунди с Launch Control – така той е с 0,2 секунди по-бърз от преди.

Наборът функции на Charging Planner също е разширен. Например сега е възможно да се зададе нивото на зареждане, с което Taycan трябва да достигне определена дестинация. В процеса на зареждане с активни насоки за маршрута водачът получава съобщение в автомобила и в приложението, когато нивото на зареждане за останалия маршрут е достигнато, така че пътуването може да бъде продължено. С новата функция Battery-Saving Charging капацитетът на зареждане може да бъде намален от 270 kW на 200 kW, ако е необходимо. В резултат на това по-ниската температура на батерията по време на зареждане води до високоефективно зареждане с по-малко въздействие. Бордовото АС зарядно устройство с мощност 22 kW ще бъде налично като опция за преоборудване на избрани пазари от края на 2021 г.

Системата за навигация също е усъвършенствана: това включва извеждането на онлайн информация директно на картата, както и информация за трафика със степен на точност за конкретната лента на движение. А по отношение на забавлението, всеки, който свърже своя Apple ID профил със своя Taycan, вече може да използва функциите на Apple Podcasts (включително видео стрийминг) и Apple Music Lyrics. Междувременно с безжичния Apple CarPlay приложенията за iPhone вече са налични в системата за управление на комуникацията Porsche Communication Management (PCM) чрез безжична връзка.

Актуализацията включва и значителна софтуерна оптимизация за множество контролни блокове, което означава, че трансмисията трябва да бъде адаптирана и компонентите на задвижването да бъдат калибрирани, когато е завършена. Поради тази причина актуализацията се извършва като част от безплатно посещение в Porsche Център.

Освен това допълнителни актуализации винаги могат да бъдат извършени на Taycan от текущата моделна година чрез функциите при поискване (FoD). Това са гъвкави надстройки, които работят на принципа „по въздуха“, след като спортният автомобил е бил първоначално конфигуриран и закупен. Настоящите функции при поискване (FoD), освен системата за интелигентно управление на пробега Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), са системата за електрическо сервоусилване Power Steering Plus, активният асистент за придържане в лентата Active Lane Keeping Assist и Porsche InnoDrive. Клиентите могат да изберат дали искат да закупят съответната функция за техния Taycan или да сключат месечен абонамент. Последната опция включва тримесечен пробен период. След регистриране и избиране на желаната(ите) функция(и) в Porsche Connect Store, бекофисът на Porsche изпраща пакет данни към Taycan чрез мобилната телефонна мрежа, при условие че може да се установи връзка. Водачите биват уведомени за наличието на такъв пакет данни от системата Porsche Communication Management (PCM). След това активирането отнема няколко минути: на централния дисплей се появява съобщение, когато процесът завърши успешно.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин