/ Безопасност х 2 – пет звезди от Euro NCAP за Volkswagen ID. Buzz и новия Amarok

Безопасност х 2 – пет звезди от Euro NCAP за Volkswagen ID. Buzz и новия Amarok

1212
2022

Euro NCAP публикува днес последните резултати от проведените тестове, от които се вижда, че в лицето на ID. Buzz и новия Amarok не един, а два модела от Volkswagen Лекотоварни автомобили с напълно различна технологична и конструктивна основа са се представили „Много добре“ в тестовете и това им е донесло най-високата оценка от „5 звезди“ на Euro NCAP.

В течение на едва няколко седмици след пазарната си премиера, новият ID. Buzz, който пренесе легендарния дух на Bulli в новата ера на електрическата мобилност, спечели множество награди и отличия. Към тях сега се добавя още едно значимо признание – максимална оценка от пет звезди за безопасност в тестовете Euro NCAP.

Това постижение означава изключително цялостно представяне както на деформационното поведение в тестовете за сблъсък, така по отношение за защитата на пътниците и е белег за отлични технически характеристики на автомобила, включващи богата и ефективна гама от мерки за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия.

ID. Buzz е оборудван серийно с фронтални въздушни възглавници за водача и пътника на предната седалка, централна и странични въздушни възглавници в кабината, както и със странични въздушни завеси. С постижението си от 92% от максимално възможната оценка по отношение на мерките за защита на пътниците, електрическият мултифункционален модел от Хановер постигна отличен резултат, който се дължи на комбинацията от въздушни възглавници и оптималното деформационно поведение на цялостната каросерийна структура на автомобила.

Новият Amarok също постигна сравними с тези на ID. Buzz резултати в краш тестовете на Euro NCAP. Благодарение на своето отлично представяне, новият пикап на Volkswagen Лекотоварни автомобили, който ще отбележи своята пазарна премиера на пазара в Германия в началото на следващата година, също бе отличен с максимална оценка „5 звезди“ от организацията за оценка на безопасността.

Както и при ID. Buzz, тази висока награда е резултат от оптималната комбинация от устойчива каросерийна конструкция и множество модерни системи за асистенция на водача и аварийно спиране. Пикапът е оборудван дори с въздушни възглавници за коленете. Много добри резултати в тестовете за фронтален и страничен удар при Amarok бяха постигнати и в комбинация с детските столчета, разработени от VW за защита на малките пътници на борда.

Euro NCAP отличи двата модела на Volkswagen Лекотоварни автомобили и с най-високите оценки за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия. На разположение на водача в ID. Buzz и новият Amarok като серийно и/или допълнително оборудване са множество системи за асистенция и аварийно спиране, които също са демонстрирали впечатляващи възможности в изпитанията за безопасност. Благодарение на тях, в категорията „Safety Assist“ двата автомобила са постигнали резултат от 90% (ID. Buzz) и 84% (Amarok) от максималните точки в съответната област.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин