Безжично зареждане за телефона в Opel Adam

0104
2016

Opel предлага интегрирано в автомобила безжично устройство в избрани моделни варианти в гамата на стилния ADAM, позволяващо зареждане на смартфон чрез електромагнитно поле, елиминирайки необходимостта от кабели. Просто поставяте смартфона върху интегрираното зарядно устройство и безжичното зареждане започва веднага. С безжично зареждане, Opel OnStar, инфоразвлекателната система IntelliLink, CarPlay и Android Auto, осигуряващи проекция на телефонния екран на дисплея, Adam се превръща в истински създател на нови тенденции.

Безжичното зареждане (известно и като индуктивно зареждане) използва електромагнитно поле, за да пренесе енергията между два обекта чрез зарядната станция. Енергията се пренася чрез индуктивно свързване с електрическо устройство, което след това може да използва тази енергия, за да зарежда батерията или да захранва устройството.

Индукционната бобина на зарядното устройство създава променливо електромагнитно поле, а втора индуктивна бобина в портативното устройство приема тази енергия и я преобразува в електрически ток, който зарежда батерията.

Предлаганата като аксесоар докинг станция съществува в много автомобили. Тази докинг станция обаче все пак трябва да бъде свързана с електрическата система на автомобила жично и в зависимост от това къде е инсталирана тя може повече или по-малко да влоши вашия обзор.

По-добро решение е монтирането на безжична система за зареждане на смартфони в автомобила. Безжичното зарядно устройство в АDAM е съвместимо с интерфейс стандартите “Qi” и “Powermat” и е разположено в централната конзола пред лоста за превключване на предавките. Водачът може да държи ръцете си на волана и, използвайки Bluetooth, може да сдвои своя съвместим за безжично зареждане телефон, както и да извършва обаждания или да възпроизвежда музика, докато смартфонът се зарежда.

Благодарение на персоналния асистент за свързаност и услуги на Opel OnStar, шофьорите на Аdam могат да разчитат на мощен 4G/LTE Wi-Fi хотспот, осигуряващ високоскоростна връзка за данни в автомобила за до седем устройства. Безжичното зареждане се предлага като опция за 155 лева за всички модели от гамата на Аdam освен базовата версия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин