Безжично зареждане за телефона в Opel Adam


1
апр.
2016

Opel предлага интегрирано в автомобила безжично устройство в избрани моделни варианти в гамата на стилния ADAM, позволяващо зареждане на смартфон чрез електромагнитно поле, елиминирайки необходимостта от кабели. Просто поставяте смартфона върху интегрираното зарядно устройство и безжичното зареждане започва веднага. С безжично зареждане, Opel OnStar, инфоразвлекателната система IntelliLink, CarPlay и Android Auto, осигуряващи проекция на телефонния екран на дисплея, Adam се превръща в истински създател на нови тенденции.

Безжичното зареждане (известно и като индуктивно зареждане) използва електромагнитно поле, за да пренесе енергията между два обекта чрез зарядната станция. Енергията се пренася чрез индуктивно свързване с електрическо устройство, което след това може да използва тази енергия, за да зарежда батерията или да захранва устройството.

Индукционната бобина на зарядното устройство създава променливо електромагнитно поле, а втора индуктивна бобина в портативното устройство приема тази енергия и я преобразува в електрически ток, който зарежда батерията.

Предлаганата като аксесоар докинг станция съществува в много автомобили. Тази докинг станция обаче все пак трябва да бъде свързана с електрическата система на автомобила жично и в зависимост от това къде е инсталирана тя може повече или по-малко да влоши вашия обзор.

По-добро решение е монтирането на безжична система за зареждане на смартфони в автомобила. Безжичното зарядно устройство в АDAM е съвместимо с интерфейс стандартите “Qi” и “Powermat” и е разположено в централната конзола пред лоста за превключване на предавките. Водачът може да държи ръцете си на волана и, използвайки Bluetooth, може да сдвои своя съвместим за безжично зареждане телефон, както и да извършва обаждания или да възпроизвежда музика, докато смартфонът се зарежда.

Благодарение на персоналния асистент за свързаност и услуги на Opel OnStar, шофьорите на Аdam могат да разчитат на мощен 4G/LTE Wi-Fi хотспот, осигуряващ високоскоростна връзка за данни в автомобила за до седем устройства. Безжичното зареждане се предлага като опция за 155 лева за всички модели от гамата на Аdam освен базовата версия.

Още по темата

Card image cap
Гробището на мръсните дизели: ще дойдат ли евтини TDI-та от САЩ?

3
апр.
2017

Къде отиват изкупените обратно от производителя автомобили след дизеловия скандал около VW в САЩ? АUTO BILD знае отговора!

Card image cap
Автомобилите на Доналд Тръмп

10
ное.
2016

45-тият президент на САЩ харесва спортно-луксозни автомобили: ето неговите коли!

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: