AUTO BILD България / „Баничарката“ със задвижване от Focus RS! (ВИДЕО)

„Баничарката“ със задвижване от Focus RS! (ВИДЕО)


5
февр.
2019

В проект, стартиран след работа, механици на Ford превръщат лекотоварния Tourneo Connect в нисколетящ изтребител. За целта те „имплантират“ на „товарача“ техника от Focus RS. От хотхеча първо поколение са използвани двигателят, пружините и спирачките. 2-литровият 4-цилиндров двигател от компактния спортен модел генерира 215 к.с. и максимален въртящ момент 310 Нм. Ускорението от 0 до 100 отнема едва 7 секунди благодарение на турбодвигателя. В комбинация с пъргава трансмисия „баничарката“ доставя истинско удоволствие, когато се движи направо (както можете да се убедите от видеоклипа по-долу). Дори и в завой обаче преработеният Connect успява да докара усмивката на лицето на водача. В интерес на истината обаче екзотичната комбинация не изглежда като изпипана в детайли.

Визуално Tourneo Connect RS изобщо не се стреми да изглежда като вълк в овча кожа. Състезателните ивици по екстериора и решените в атрактивни цветове седалки веднага подсказват, че тук не става въпрос за обикновена „баничарка“. Всъщност в товарния отсек има само ролбар и две резервни гуми. Дали идеята зад това е само интересна визия или по-добро разпределение на теглото не става ясно. Определено обаче изглежда жестоко!

Още по темата

Card image cap
С-класа от Carlsson с 605 „коня“

26
окт.
2017

Тунерът Carlsson е преобразил Mercedes-AMG C63 S и представя един от най-мощните си проекти под името CC63S Rivage

Card image cap
Abt Audi RS 6 „1 of 12“ – благородни добавки за RS 6

7
мар.
2016

Поредното тунинговано Audi RS 6? С още повече „коне“? При RS 6 R на Abt Sportsline мощността не е най-важното. AUTO BILD се докосна до „бегачката“ товарач с уникален характер!

Card image cap

В последния брой:

Архив >