AUTO BILD България / „Баничарката“ със задвижване от Focus RS! (ВИДЕО)

„Баничарката“ със задвижване от Focus RS! (ВИДЕО)


5
февр.
2019

В проект, стартиран след работа, механици на Ford превръщат лекотоварния Tourneo Connect в нисколетящ изтребител. За целта те „имплантират“ на „товарача“ техника от Focus RS. От хотхеча първо поколение са използвани двигателят, пружините и спирачките. 2-литровият 4-цилиндров двигател от компактния спортен модел генерира 215 к.с. и максимален въртящ момент 310 Нм. Ускорението от 0 до 100 отнема едва 7 секунди благодарение на турбодвигателя. В комбинация с пъргава трансмисия „баничарката“ доставя истинско удоволствие, когато се движи направо (както можете да се убедите от видеоклипа по-долу). Дори и в завой обаче преработеният Connect успява да докара усмивката на лицето на водача. В интерес на истината обаче екзотичната комбинация не изглежда като изпипана в детайли.

Визуално Tourneo Connect RS изобщо не се стреми да изглежда като вълк в овча кожа. Състезателните ивици по екстериора и решените в атрактивни цветове седалки веднага подсказват, че тук не става въпрос за обикновена „баничарка“. Всъщност в товарния отсек има само ролбар и две резервни гуми. Дали идеята зад това е само интересна визия или по-добро разпределение на теглото не става ясно. Определено обаче изглежда жестоко!

Още по темата

Card image cap
ABT пуска „напомпан” T6 за юбилея на Bulli

17
мар.
2018

Германската тунинг компания ABT представя „напомпана” версия на T6 за 65-ия рожден ден на обичания „товарач”. Големият VW е подложен на ъпгрейд отвън и отвътре

Card image cap

В последния брой:

Архив >