„Балкан Стар“ отново в играта

3105
2024

Сервизът с най-голям опит в ремонта на Мерцедес и Мицубиши върви напред и нагорe. AUTO BILD България разговоря с Бойко Виячки – един от най-опитните кадри на групата Балкан Стар

Бойко Виячки започва професионалното си развитие в сферата на следпродажбеното обслужване през октомври 1993, когато е създадена групата Балкан Стар. Преминава поетапно през всички звена на структурата – от ръководител на група в сервиза, през приемчик, отговорник на приемната, до ръководител на сервиз общи ремонти, тенекеджийно и бояджийно. Повече от 20 години работи в сферата на сервизната дейност на леки автомобили Мерцедес-Бенц.

AUTO BILD: Г-н Виячки, от средата на миналата година Балкан Стар Ритейл вече функционира в нова структура. Можете ли да ни разкажете малко повече за преструктурирането на дейността си и какви нови услуги предлагате?

Бойко Виячки: От средата на миналата година Балкан Стар Ритейл функционира под нова структура. Освен двата сервиза за товарни автомобили с локации в София и Бургас към Балкан Стар Ритейл се присъедини и сервизът за основни ремонти – т.нар. „шлайфбаза“, където се ремонтират всякакви агрегати както за леки, така и за товарни автомобили, шлайфат се глави, колянови валове, проверяват се и се коригират тунели на цилиндрови блокове и други. Този сервиз фукционира на територията на имота в квартал Хаджи Димитър повече от 30 години, но във времето е местен в различни дружества.

Балкан Стар Ритейл си партнира с водещия световен производител на хладилна техника Дайкин. Ние предлагаме на нашите клиенти цялостната гама хладилни агрегати на Дайкин за транспорт на стоки под температурен контрол, както и следпродажбено обслужване.

Фирмата предлага падащи бордове на водещия германски производител Gerd Bär GmbH. При нас можете да намерите бордове за всички приложения и категории превозни средства с натоварвания от 500 кг до 3000 кг – стандартни бордове, единични или двойно сгъваеми прибиращи се бордове, както и конзолни платформи с вертикално сгъване. Сервизът извършва също така и гаранционни и извънгаранционни ремонти на марката.

Изцяло на ново изградихме дейността на сервиз за леки автомобили. Към фирма Балкан Стар Ритейл се присъедини оторизираният сервиз на марката Мицубиши, който преди това беше в друга наша свързана фирма – Ауто Франс 3000. Извършваме също така специализирани технически ремонти за автомобили с марката Мерцедес, предлагаме каросерийни и бояджийски услуги за леки и товарни автомобили.

Бойко Виячки

AB: Какви специализирани услуги можете да извършвате и по кои марки автомобили?

БВ: Както вече споменах, част от структурата на фирма Балкан Стар Ритейл е оторизираният сервиз за марката Мицубиши. В него предлагаме всякакви гаранционни и извънгаранционни ремонти, диагностициране и последващо отремонтиране на проблеми по автомобили  Мицубиши, както и продажба на оригинални резервни части и аксесоари. Извършваме специализирани ремонти за автомобили Мерцедес, разполагаме с оригинална диагностика и резервни части, както и с добре обучен екип с дългогодишен опит в сферата.

АВ: Кои са основните конкурентни предимства на ръководения от Вас сервиз?

БВ: Сервизът за леки автомобили във фирма Балкан Стар Ритейл разполага с оригинална диагностика за марките Мицубиши и Мерцедес, също така  работим с оригинални резервни части и смазочни материали за тези два бранда.

Данните за сервизираните автомобили се вкарват в дигиталната сервизна книжка на автомобила и по този начин се гарантира пълна проследяемост на състоянието и сервизната история на автомобила.

Подържаме добра складова наличност на резервни части и материали, имаме и изградена политика на доставки, така че при необходимост от доставка на дадена част можем да реагираме в рамките на няколко часа.

Разполагаме с екип от висококвалифицирани кадри, които са с дългогодишен опит в тази сфера.

Работим с висок клас ERP система, висококачествен софтуер, който обединява всички звена от дейността на фирмата – финанси и счетоводство, сервизна дейност и склад.

Базата на Балкан Стар е с отлична и лесно достъпна локация в сърцето на столицата, има лесен достъп до новата метростанция на булевард Владимир Вазов.

АВ: Предлагате ли каросерийни и бояджийски ремонти като доверен сервиз на застрахователни компании?

БВ: Да, на територията на фирма Балкан Стар Ритейл се извършват всякакъв вид каросерийни и бояджийски ремонти. Разполагаме с пет бояджийски камери, в това число за леки и товарни автомобили, и по този начин покриваме целия спектър от превозни средства. Имаме договори с всички водещи застрахователни компании на пазара.

АВ: Какви изисквания налагат вашите партньори от брандовете, които обслужвате?

БВ: Изискванията, които налагат нашите партньори относно качеството на предлаганите от нас услуги, се покриват на сто процента от нашата компания. Разполагаме с оригинални диагностични уреди, с оригинални резервни части и смазочни материали, както и със специализирани инструменти за извършваните от нас сервизни ремонти. Персоналът ни е квалифициран и добре обучен в сферата на следпродажбеното обслужване, провеждаме непрестанни обучения на кадрите, както в страната, така и в чужбина. Убедени сме, че обученията и непрекъснатото развитие на персонала е ключът към бъдещи успехи. Наша фирмена политика е да инвестираме в човешкия капитал.

АВ: Какви според Вас ще бъдат основните предизвикателства пред автосервизния бранш в бъдеще?

БВ: Най-голямото бъдещо предизвикателство в автомобилния бранш е навлизането на все повече електроника в автомобилите и електрическите автомобили като цяло. При електромоторите отпадат голяма част от компонентите, които досега са били обект на сервизно обслужване при двигателите с вътрешно горене. Появяват се нови, по-сложни елементи, за  които се изисква инвестиция за внедряването и закупуването на нови диагностични уреди, както и специализирани обучения на персонала. От съображения за сигурност е важно механиците да бъдат облечени със специализирано работно облекло, което да им осигурява безопасни условия на труд.

АВ: За финал – какво бихте казали на настоящите и бъдещите клиенти на Балкан Стар Ритейл?

БВ: На територията на Балкан Стар Ритейл нашите клиенти могат да получат цялостен пакет от услуги, свързани с техните автомобили – консултация с висококвалифицирани специалисти в различни сфери, гаранционнo и извънгаранционно сервизно обслужване и ремонт на леки и товарни автомобили, тенекеджийни и бояджийски услуги за леки и товарни автомобили, автомивка за леки и товарни автомобили, технически преглед. Разполагаме с уютен кафе кът, където можете да се насладите на безплатни топли и студени напитки, докато чакате. Имаме и детски кът със забавления за най-малките посетители! Заповядайте при нас!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин