Байерн Мюнхен иска милионно обезщетение от BMW


1
юли
2019

Футболният клуб Байерн Мюнхен обвинява BMW в нарушаване на доверието и изисква обезщетение в двуцифрен милионен размер.

Планираното дългосрочно спонсорско партньорство бе на прага на стартиране, но изведнъж през май се провали. Всъщност BMW възнамеряваше да инвестира около един милиард евро. Освен това сътрудничеството трябваше да бъде и под формата на дялово участие на BMW в Байерн Мюнхен АД.

Настоящият договор за спонсорство с Audi изтича чак през 2025 г. Audi държи 8,33 процента от футболния клуб на баварците. Конкурентите от Мюнхен изглежда не искали да чакат дълго време. Според футболен клуб Байерн Мюнхен „неизпълнимо“ изискване от страна на BMW е развалила сделката. Засега не е ясно, кое е това изискване.

Междувременно Audi и ФК Байерн Мюнхен преговарят за удължаване срока на партньорството. Член на Надзорния съвет на ФК Байерн Мюнхен е и шефът на концерна Volkswagen, Херберт Дийс. Audi е част от концерна Volkswagen.

На пресконференция в края на март тази година членът на Управителния съвет на BMW, отговарящ за продажбите и маркетинга Пиетер Нота описа предимствата на партньорството с ФК Байерн Мюнхен: с над 300 000 члена футболният клуб Байерн Мюнхен е най-големият спортен клуб в света. Над 650 милиона души се интересуват от клуба. Това означава огромен потенциал в социалните мрежи. Само в Китай от футболния отбор на Байерн Мюнхен се интересуват 135 милиона души.

Всъщност също в края на март по повод на договора между ФК Байерн Мюнхен и Audi, Нота заяви, че „не се дискутира“ никакво „откупуване.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин