Новини » Аudi urbansphere: автомобил мечта с пространство мечта

Аudi urbansphere: автомобил мечта с пространство мечта

2809
2022

Звучи странно и наистина е така. В Инголщат хората виждат решението на проблемите, свързани с мобилността в големите градове, в един електрически кросоувър с дължина от 5,51 метра. При това на хората от Audi им е ясно, че по този начин няма да решат проблемите със задръстването – ще направят времето на престой в автомобила в час пик значително по-приятно.

Усещането за простор в интериора е отлично и направо не може да се опише. Прилича на катедрала

urbansphere е насочен към азиатските милионни мегаполиси и иска да създаде първокласна атмосфера за клиентите си. Всъщност пасажерите ще пътуват автономно в ниво 4 из града. Студията е създадена съвместно с китайски клиенти на марката. Техните изисквания към едно Audi: място, лукс и релакс. Затова и urbansphere последователно е създадена отвътре навън. А когато просторният кокпит определя външния вид, автомобилът става много голям. Благодарение на разтеглената пътническа клетка и алуминиевата линия под тази на покрива студията изглежда по-малка, отколкото всъщност е.

urbansphere развива идеята за автомобила като трето пространство за живот. Било то офис или ложа, автомобилът трябва да ви превозва релаксиращо. Все пак няма да реши проблемите със задръстването.

Отпред личи типичната за Audi решетка Singleframe – няма начин да сбъркате марката. Срещуположно отварящите се врати осигуряват голямо пространство, а четири въртящи се седалки улесняват качването и слизането. Те се регулират многостепенно и могат да заемат легнало положение. В предните седалки има монитори на инфотейнмънт системата за втория ред. Отзад от покрива се вади допълнителен екран – за видеоконференции или забавление. Климатичната инсталация, регулирането на седалките, навигацията и другите настройки се извършват чрез гласови команди, жестове или проследяване на погледа от всяка седалка.

Така ще прекарате приятно време в чакане при задръстване или зареждане

За да се концентрират пътниците, в изцяло автономен режим воланът на urbansphere се прибира и осигурява още повече място. Информацията се прожектира на голям екран под предното стъкло. Серийната версия вероятно ще ползва PPE платформата на A6 e- tron – с 401 к.с./690 Нм и двойно задвижване, както и „подобаващ за града пробег“. При положителни отзиви от страна на клиентите пазарният старт може да е още преди 2030 г. – в Азия, но защо не и в Европа.

Особено тънки колони на покрива за по-добър обзор

ИЗВОД

urbansphere развива идеята за автомобила като трето пространство за живот. Било то офис или ложа, автомобилът трябва да ви превозва релаксиращо. Все пак няма да реши проблемите със задръстването.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин