Аudi готви конкурент на Maybach с двигател от Bentley

1603
2021

Oще през 2021 Audi ще пусне фейслифт на флагмана си A8. Същевременно легендарната марка Horch би могла да се завърне. Все по-често напоследък се носят слухове, че хората от Инголщат работят върху изключително луксозна версия на A8, която ще носи добавката Horch към името и би могла да се превърне в конкурент на изцяло новия Mercedes-Maybach S-клас. Ето как дизайнерите на AUTO BILD виждат новото Audi A8 L Horch!

За да може да конкурира новото издание на Maybach с дължина 5,47 метра, базирано на S-класата, Audi ще трябва да използва дългата версия на A8 като база за Horch. Със своите 5,30 метра тя е с около 13 сантиметра по-дълга от стандартното A8, но все пак е доста по-къса от Maybach S-клас. От друга страна, малко вероятно е Audi да увеличи допълнително междуосието на флагмана си. Дискретно маскиран прототип на обновено A8 L наскоро беше забелязан по време на зимни тестове. При него малка площ е замаскирана пред триъгълното задното прозорче – това би било подходящо място за поставяне на дискретно лого на Horch. А може би Audi умишлено се опитва да създаде объркване с този малък трик.

Новият Mercedes-Maybach S-клас е с дължина 5,47 метра и вероятно ще бъде основният конкурент на A8 L Horch.

Audi A8 L Horch с V8 или W12?

Ако слуховете за Audi A8 L Horch се окажат истина, луксозната лимузина трябва да получи внушителна Singleframe решетка, вероятно с вертикални ламели, за да се откроява още повече от стандартното A8. Вероятно ще има и двуцветна каросерия, каквато предлага Mercedes. Новият модел на „четирите ринга“ ще се характеризира не само с повече място отзад, но и с по-богато оборудване. Най-интересен обаче е въпросът със задвижването. По принцип Audi може да използва двигатели на Bentley за флагмана си. За максимален престиж би бил идеален 6-литровият W12 с мощност до 635 к.с. Ако W12 oтпадне като вариант, вероятно четирилитровият V8 битурбо ще бъде предлаган в различни нива на мощност. Трилитров V6 също не е изключен.

Луксозен модел главно за китайския пазар

Интересно е дали базираната в Инголщат компания изобщо ще предлага луксозната лимузина за Европа. Очаква се Horch да бъде предназначен предимно за китайския пазар, но трябва да се продава добре и в САЩ, Русия и Обединените арабски емирства. Що се отнася до цената, Audi A8 L Horch ще бъде в диапазона от 300 000 лева, в зависимост от двигателя, и следователно ще струва горе-долу колкото Mercedes-Maybach S-клас. За всички, на които Horch не говори нищо – марката, основана през 1904 г., произвежда луксозни автомобили с осем- и дванадесетцилиндрови двигатели, които са особено популярни през 30-те години. От 1932 г. Horch става част от Auto Union AG.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин