Аston Martin пуска лимитирана серия V12 Vantage


14
май
2018

Дръжте се здраво, последният Aston Martin V12 Vantage идва. Сега 6,0-литровият атмосферен V12 ще задвижва специална серия от 14 автомобила, създадена заради огромния интерес на по-заможните клиенти на Aston.  V12 Vantage V600 е напомпан до 592 к.с., почти с 30 к.с. повече от последната версия на Vantage S. Цялата мощ ще минава през 7-степенна ръчна трансмисия, а окачването с двойни носачи използва амортисьори с променливи настройки – за комфортно возене или за по-спортно шофиране. Името на V600 произлиза от специалния пакет на Vantage от 1998 г.

V600 има очевидни промени по екстериора. Агресивният преден сплитър и големият дифузьор са съчетани с раздутите форми на каросерията, но най-забележим е предният капак. Малките дупки за охлаждане на големия V12 стоят на мястото на обичайните правоъгълни отвори. По-голямата предна решетка е изместена по-ниско до земята и ще причинява главоболие на всички, които ще искат да сложат регистрационна табела отпред.

Ще бъдат направени 7 купета и 7 роудстъра, но със сигурност V600 ще бъде последният Vantage върху платформата VH и най-вероятно последният, който ще бъде задвижван от големия V12. От Aston Martin приемат поръчки и доставките ще започнат в края на годината.

 

Още по темата

Card image cap
Какво може най-мощният Tiguan

29
юли
2016

Най-мощният Tiguan има двойно задвижване и 240 к.с. AUTO BILD тества новия противник на Audi Q3, BMW X3 и Mercedes GLC.

Card image cap
VW, Opel и Mercedes: любимите автомобили на българина

11
мар.
2018

Трите германски марки са с най-много регистрации според статистиката на МВР

Card image cap

В последния брой:

Архив >