Аston Martin пуска лимитирана серия V12 Vantage

1405
2018

Дръжте се здраво, последният Aston Martin V12 Vantage идва. Сега 6,0-литровият атмосферен V12 ще задвижва специална серия от 14 автомобила, създадена заради огромния интерес на по-заможните клиенти на Aston.  V12 Vantage V600 е напомпан до 592 к.с., почти с 30 к.с. повече от последната версия на Vantage S. Цялата мощ ще минава през 7-степенна ръчна трансмисия, а окачването с двойни носачи използва амортисьори с променливи настройки – за комфортно возене или за по-спортно шофиране. Името на V600 произлиза от специалния пакет на Vantage от 1998 г.

V600 има очевидни промени по екстериора. Агресивният преден сплитър и големият дифузьор са съчетани с раздутите форми на каросерията, но най-забележим е предният капак. Малките дупки за охлаждане на големия V12 стоят на мястото на обичайните правоъгълни отвори. По-голямата предна решетка е изместена по-ниско до земята и ще причинява главоболие на всички, които ще искат да сложат регистрационна табела отпред.

Ще бъдат направени 7 купета и 7 роудстъра, но със сигурност V600 ще бъде последният Vantage върху платформата VH и най-вероятно последният, който ще бъде задвижван от големия V12. От Aston Martin приемат поръчки и доставките ще започнат в края на годината.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин