Аbt SQ7: спортист в тежката категория


12
февр.
2021

Audi SQ7 – зад тези инициали се крие 5,07-метров SUV, който има претенции да бъде спортен. И с право: откакто вместо дизел с невероятен въртящ момент SQ7 получи още по-потентен бензинов агрегат с 507 к.с. (373 кВт), 2,3-тонната машина ускорява за 4,1 секунди от 0 до 100 км/ч – постижение на нивото на Porsche 911!

В бъдеще за купето от Цуфенхаузен могат да настъпят дори още по-трудни времена, защото Abt Sportsline вече работи върху повишаване на мощността с помощта на новия Abt Engine Control (AEC). И макар че Audi SQ7 изглежда повече от впечатляващо, най-голямата тунинг компания за Audi и VW в света е „пипнала“ визията на „дебеланкото“. Abt предлага „раздутия“ аеродинамичен пакет и за SQ7 с новия 4-литров TFSI. Комплектът включва агресивно изглеждаща добавка за предната броня, раздувки на калниците, лайстни за вратите, добавка за задната броня и комплект капаци на изпускащата тръба.

Собствениците на SQ7 могат да поръчат и антикрило Abt, както и добавки за калниците от пластмаса (ABS) или карбон. И докато серийно SQ7 в базовата си версия „стъпва“ на 20-цолови джанти, Abt се „мята“ директно на размер 22“.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин