Новини » Аbarth пуска първия си SUV, представят го в Big Brother

Аbarth пуска първия си SUV, представят го в Big Brother

1503
2022

Скорпионът покорява Бразилия и за първи път пуска на пазара SUV. Abarth Pulse е първият модел  в 73-годишната история на марката, предназначен за пазарите извън Европа. Той е базиран компактния SUV Fiat Pulse, продаван само в Южна Америка.

По-спортната версия на Pulse ще бъде пусната единствено на пазара в Бразилия към края на годината и ще се характеризира с харизматичен външен вид и множество нови функции. SUV-ът включва и редица дизайнерски елементи, които скоро очакваме да открием в новите европейски модели на Abarth – като например електрическия 500.

Abarth Pulse отпразнува премиерата си не на някой автосалон… а в рамките на бразилското издание на „Big Brother”! SUV-ът се характеризира с редица елементи, типични за марката. Гланцовите черни вложки, декоративните лайстни, огледалата и червените стикери веднага сигнализират, че това не е обикновен Pulse.

Черният надпис Abarth на задния капак, двете хромирани ауспухови тръби и големите черни алуминиеви джанти подчертават агресивната визия на модела. На предните калници откриваме логото на Abarth, „прободено“ от светкавица в цветовете на италианското знаме.

Автомобилът ще бъде произвеждан в Бразилия и лансирането му на пазара ще бъде придружено от много на брой инициативи на бразилския уебсайт на Abarth и в социалните медии. Дилърите на Fiat ще разполагат с нова зона, посветена на марката, а търговците ще преминат специални обучения за новите предложения на марката.

Pulse е третият Abarth, който стъпва на пазара в Бразилия, след Stilo с 2,4-литров петцилиндров двигател (2002) и 500 с 1,4 Multiair (2004). Към момента от Abarth все още не разкриват каква ще бъде мощността на новия модел.

Fiat Pulse се продава в Бразилия с 1-литров трицилиндров двигател със 130 к.с., както и c 1,3-литров мотор Firefly със 109 к.с. Mного е вероятно Pulse да получи същия 1.4 Multiair като 500 за европейския пазар, с мощност между 144 и 179 к.с. в зависимост от версията.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ