Ауспухова уредба с клапи и карбонов бодикит за Chevrolet Corvette C8


15
юни
2021

Германските тунинг-специалисти NAP предлагат за Corvette C8 първите тунинг части – въпреки, че моделът официално не е пристигнал в страната. Клиентите могат да избират ауспухова уредба с клапи и карбонов бодикит.

Chevrolet Corvette C8се предлага в Щатите още от 2020 г., но в Европа клиентите ще трябва да проявят търпение до края на 2021 г. Затова е интересно, че германските тунинг-специалисти от NAP вече предлагат тунинг-части за модела. Например ауспухова уредба с клапи от неръждаема стомана и части за каросерията от карбон.  Така ускорението и максималната скорост на разполагащия с 495 к.с. „американец“ ще бъдат подобрени.

Максималната скорост ще се увеличи с 9 км/ч

V8-атмосферният агрегат с работен обем от 6,2 литра не е тих и в серийното си изпълнение. Посредством ауспухова уредба от неръждаема стомана с управляеми клапи NAP са дали още по-голяма гласовитост на агрегата. Вместо правоъгълните крайни ауспухови тръби, сега от задната броня се подават две двойки кръгли. Те са или с керамично, или с карбоното покритие. От последния материал са и частите на каросерията, включени в аеродинамичния пакет. Той включва вентилационни отвори в предните и задните калници, странични прагове, преден и заден спойлер. Тези елементи подобряват динамичните характеристики: спринтът от 0 до 100 км/ч се взема вместо за 8,9 за 8,2 секунди, а максималната скорост е увеличена от 312 на 321 км/ч. NAP дава информация за цената на тунинга само при запитване. Corvette C8 ще стартира в Германия от около 200 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин